RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як позбутися хропіння: знайдено 15 простих способів

Якщо ви хропете, ви не самотні: практично кожен другий дорослий хропе. Це відбувається, коли повітря проходить через горло, коли ви дихаєте уві сні. Це змушує розслаблені тканини горла вібрувати і викликати різкі, дратівливі звуки хропіння.

Хропіння може порушити ваш сон або сон вашого партнера. Навіть якщо це вас не дуже турбує, це не та умова, яку слід ігнорувати, пише glavred.info.



Насправді хропіння може бути ознакою серйозного стану здоров'я, в тому числі:
  • обструктивне апное сну (закупорка дихальних шляхів)
  • ожиріння
  • проблема зі структурою вашого рота, носа або горла
  • недосипання

В інших випадках причиною хропіння може бути просто сон на спині або вживання алкоголю перед сном.

15 засобів від хропіння

У деяких випадках хропіння важливо звернутися до лікаря, щоб отримати лікування, необхідне для усунення основного захворювання.

Випадки хропіння, викликані доброякісними факторами, такими як положення під час сну, часто можна лікувати простими домашніми засобами.

Ось 15 засобів, які зазвичай використовуються для лікування хропіння і його різних причин:

1. Схудніть, якщо у вас надмірна вага

Це допоможе зменшити кількість тканин в горлі, які можуть викликати хропіння. Ви можете схуднути, скоротивши загальне споживання калорій за рахунок менших порцій і більш здорової їжі. Переконайтеся, що ви регулярно займаєтеся спортом щодня. Ви також можете звернутися за допомогою до свого лікаря або дієтолога.

2. Спіть на боці

Сон на спині іноді призводить до переміщення мови до задньої стінки глотки, що частково блокує потік повітря через горло. Сон на боці може бути всім, що вам потрібно зробити, щоб дозволити повітрю вільно текти і зменшити або зупинити хропіння.

3. Підніміть узголів'я ліжка

Підніміть узголів'я ліжка на кілька сантиметрів, щоб зменшити хропіння за рахунок відкриття дихальних шляхів.

4. Використовуйте назальні смужки або зовнішній назальний Розширювач

Смужки для носа, що клеються, можна прикріпити до перенісся, щоб збільшити простір в носовому проході. Це може зробити ваше дихання більш ефективним і зменшити або усунути хропіння.

Ви також можете спробувати назальний Розширювач, який являє собою затверділу липку смужку, яку наносять поверх носа через ніздрі. Це може зменшити опір повітряному потоку і полегшити дихання.

Спробуйте використовувати смужки для носа, щоб зменшити хропіння.

5. Лікуйте хронічну алергію

Алергія може зменшити потік повітря через ніс, що змушує вас дихати через рот. Це збільшує ймовірність хропіння. Поговоріть зі своїм лікарем про те, які ліки від алергії, що відпускаються без рецепта або за рецептом, можуть поліпшити ваш стан.

6. Усуньте структурні проблеми носа

Деякі люди народжуються з травмою або отримують травму, яка призводить до викривлення перегородки. Це перекіс стінки, що розділяє ніс з обох сторін, що обмежує потік повітря. Це може викликати дихання через рот під час сну, викликаючи хропіння. Для виправлення цього стану може знадобитися операція. Поговоріть зі своїм лікарем.

7. Обмежте або уникайте вживання алкоголю перед сном

Постарайтеся не вживати алкоголь хоча б дві години перед сном. Алкоголь розслабляє м'язи горла, викликаючи хропіння.

8. Уникайте прийому седативних засобів перед сном

Якщо ви хропете і приймаєте заспокійливі, поговоріть зі своїм лікарем, щоб дізнатися, які у вас є варіанти. Припинення прийому седативних засобів перед сном може полегшити хропіння.

9. Киньте палити

Куріння-це нездорова звичка, яка може посилити хропіння. Поговоріть зі своїм лікарем про методи лікування, такі як гумка або пластир, які можуть допомогти вам кинути палити.

10. Висипатися

Переконайтеся, що ви спите рекомендовані сім-вісім годин щоночі.

11. Використовуйте спеціальні пристосування

Стоматологічні мундштуки, звані "оральними пристосуваннями", допомагають тримати дихальні шляхи відкритими, полегшуючи вам дихання. Це запобігає хропінню. Щоб виготовити один з цих пристроїв, вам необхідно звернутися до стоматолога.

12. Використовуйте апарат CPAP (постійний позитивний тиск в дихальних шляхах)

Якщо це доцільно з медичної точки зору, надягання на ніс повітряної маски під тиском під час сну може допомогти зберегти дихальні шляхи відкритими. Це лікування часто рекомендується для лікування обструктивного апное сну.

13. Носіть піднебінні імплантати

Ця процедура, також відома як "процедура з опорою", включає в себе введення заплетених ниток поліестеру в м'яке піднебіння. Це робить його жорсткіше, щоб зменшити хропіння.

14. Зробіть УППП (увулопалатофарингопластика)

Цей тип операції підтягує тканини горла в надії, що це зменшить хропіння. Також доступна лазерна увулопалатофарингопластика (ЛАУППП), яка іноді більш ефективна, ніж УППП.

15. Радіочастотна абляція тканин (сомнопластика)

У цьому новому методі лікування використовуються радіохвилі низької інтенсивності, які скорочують тканину м'якого піднебіння і знижують хропіння.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
11-10-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 1 766


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!