Порадуйте своїх гостей і домочадців.
Про це пише Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 2 кілограми баклажанів;
- 2 кілограми томатів;
- пів кіло болгарського перцю;
- 4 гострих перців;
- стакан цукру;
- пів склянки оцту дев'ятипроцентного;
- пара столових ложок солі;
- пара головок часнику.
Як зробити баклажани без стерилізації:
1. Помийте баклажани, зріжте зіпсовані частини й наріжте смужками. Шкурку не знімайте.
2. Вилийте на деко рослинну олію і викладіть баклажанну нарізку. Зверху овоч теж поливається невеликою кількістю олії. Помістіть деко в духовку, прогріту до 220 градусів, на пів години. Не забувайте періодично перевіряти стан баклажанів, можливо, їх доведеться перевертати.
3. Наріжте помідори, перці й часник для подальшого подрібнення. Пропустіть їх через м'ясорубку або скористайтеся блендером. Отриману суміш перемістіть в каструлю відповідного розміру. Посоліть і додайте цукор, після чого закип'ятіть і готуйте близько 20 хвилин.
4. Після закінчення зазначеного часу покладіть в суміш баклажани й налийте оцет. Обережно перемішайте і готуйте приблизно 3 хвилини на невеликому вогні.
5. Розкладіть заготовки по стерильним банкам і закатайте. Переверніть тару, укутайте і почекайте повного охолодження закрутки.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram