DataLife Engine > новини > Як приготувати на зиму ароматні баклажани без стерилізації

Як приготувати на зиму ароматні баклажани без стерилізації

Як приготувати на зиму ароматні баклажани  без стерилізації

Порадуйте своїх гостей і домочадців.

Про це пише Ukr.Media.

{reklama}

Інгредієнти:

- 2 кілограми баклажанів;

- 2 кілограми томатів;

- пів кіло болгарського перцю;

- 4 гострих перців;

- стакан цукру;

- пів склянки оцту дев'ятипроцентного;

- пара столових ложок солі;

- пара головок часнику.

Як зробити баклажани без стерилізації:

1. Помийте баклажани, зріжте зіпсовані частини й наріжте смужками. Шкурку не знімайте.

2. Вилийте на деко рослинну олію і викладіть баклажанну нарізку. Зверху овоч теж поливається невеликою кількістю олії. Помістіть деко в духовку, прогріту до 220 градусів, на пів години. Не забувайте періодично перевіряти стан баклажанів, можливо, їх доведеться перевертати.

3. Наріжте помідори, перці й часник для подальшого подрібнення. Пропустіть їх через м'ясорубку або скористайтеся блендером. Отриману суміш перемістіть в каструлю відповідного розміру. Посоліть і додайте цукор, після чого закип'ятіть і готуйте близько 20 хвилин.

4. Після закінчення зазначеного часу покладіть в суміш баклажани й налийте оцет. Обережно перемішайте і готуйте приблизно 3 хвилини на невеликому вогні.

5. Розкладіть заготовки по стерильним банкам і закатайте. Переверніть тару, укутайте і почекайте повного охолодження закрутки.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад