RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Перекушувати шкідливо та інші найпоширеніші міфи про правильне харчування

Сьогодні правильне харчування користується небувалою популярністю. Все більше людей стають фанатами здорового способу життя і відмовляються від шкідливих звичок. Чим популярнішою ця тема стає, тим більше міфів з'являється навколо неї, інформує Ukr.Media.



Найпоширеніші міфи про правильне харчування.

Знежирені молочні продукти дуже корисні

Питання, яке викликає найбільшу кількість сумнівів: чи корисні знежирені молочні продукти? Але наявність в продукті 0% жиру, не більше ніж вдалий маркетинговий хід для залучення покупців. Недолік жиру тягне за собою погіршення смакових якостей продукту.

Жири в організмі необхідні для здійснення безлічі біохімічних процесів. Адже без них починає страждати у першу чергу гормональна система. Людині складніше справлятися із зовнішніми подразниками, і вона може піддатися депресії. В таких умовах організм вимагає солоденького, щоб отримати гормони задоволення і впоратися з поганим настроєм.

Включати в раціон знежирені молочні продукти рекомендується людям з високим рівнем холестерину, гіпертонією. Людям, у яких немає проблем зі здоров'ям краще замінювати висококалорійні продукти на менш жирні. Наприклад, замість 20% сметани брати 15%.

Правильне харчування — це прісно і не смачно

Багато людей вважають, що не солона і не гостра їжа — це не смачно. Люди звикли спотворювати справжній смак продуктів. Але курячі котлети на пару анітрохи не гірші смажених на соняшниковій олії. А замість перцю можна використовувати трави і прянощі.

Перекушувати шкідливо

Перекушувати не шкідливо, якщо враховувати калорійність продуктів. Наприклад, якщо в обід перекусити печивом або цукеркою, то такий перекус не принесе ніякої користі організму і фігурі. А ось від склянки кефіру або йогурту, буде тільки одна користь.

Від бананів поправляються

Банани дійсно дуже калорійні, але є в ньому і наявність корисних речовин. Наприклад, вони є джерелом цинку, заліза, фолієвої кислоти і кальцію, калію. Якщо їсти по одному банану кілька разів на тиждень, ніякої шкоди фігурі не буде.

Не можна їсти після 18.00

Цей міф побутує вже дуже давно і досить успішно. Щоб їжа встигла перетравитися і в шлунку не відбувалася інтоксикація, останнє приймання їжі повинне бути за 3 години до сну. Не їсти після 18.00 рекомендується тим людям, які рано лягають спати і рано встають. А тим людям, у яких біоритми налаштовані на нічний спосіб життя, і вони лягають спати за північ, останнє приймання їжі можливе навіть після 20.00. Головне, не лягати на повний шлунок.

Кава шкідлива для серця

Кава не збільшує рівень холестерину в крові і не викликає порушення серцевого ритму. Це основне джерело антиоксидантів, що допомагає уповільнювати процес старіння. У чорній каві містяться вітаміни і мікроелементи. У допустимих дозах кава покращує реакцію, підвищує фізичну активність, покращує роботу мозку, знижує втому і сонливість.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
22-08-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 952


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.