З якими харчовими продуктами варто бути гранично обережними у спеку?
Про це пише
ukr.media
Пророщені зерна
Багато звикли додавати у звичайні страви пророщені зерна, вважаючи це вкрай корисним. Проте важливими умовами для їх проростання є вологість і тепло — ідеальне середовище для розвитку всіх 3-х описаних вище типів інфекцій.
Зелені листові овочі
Самі по собі шпинат, салати, капуста не настільки небезпечні, як те, що ми не дотримуємося правил гігієни. Для нарізання овочів і зелені бажано обзавестися окремої обробною дошкою. Мити їх потрібно в чистій проточній воді з використанням друшляка і після просушувати.
ДиніЛістерія з комфортом "живе" на шкірці дині, у тому числі і за умови зберігання в холодильнику. Мити її перед вживанням необхідно ретельно, з використанням щітки або губки. У жодному разі не можна нарізати немитий плід: лістерії швидко потраплять на м'якуш.
Томати
На поверхні цього соковитого овоча з задоволенням процвітають сальмонели. Мити томати потрібно особливо ретельно, а плоди з пошкодженою шкіркою зовсім не рекомендується вживати в їжу.
Нарешті, не забувайте про основне правило: будь-яка їжа не повинна перебувати поза холодильником більше 4-х годин в сумі (тобто не за один відрізок часу). І пам'ятайте: хоч літо для кишкових інфекцій — піковий період, ймовірність зараження цілорічна.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-07-2020, 02:01
0
1 309