DataLife Engine > новини > 4 харчові продукти, які небезпечно вживати в спеку

4 харчові продукти, які небезпечно вживати в спеку

4 харчові продукти, які небезпечно вживати в спеку

З якими харчовими продуктами варто бути гранично обережними у спеку?

Про це пише ukr.media

{reklama}

Пророщені зерна

Багато звикли додавати у звичайні страви пророщені зерна, вважаючи це вкрай корисним. Проте важливими умовами для їх проростання є вологість і тепло — ідеальне середовище для розвитку всіх 3-х описаних вище типів інфекцій.

Зелені листові овочі

Самі по собі шпинат, салати, капуста не настільки небезпечні, як те, що ми не дотримуємося правил гігієни. Для нарізання овочів і зелені бажано обзавестися окремої обробною дошкою. Мити їх потрібно в чистій проточній воді з використанням друшляка і після просушувати.

Дині


Лістерія з комфортом "живе" на шкірці дині, у тому числі і за умови зберігання в холодильнику. Мити її перед вживанням необхідно ретельно, з використанням щітки або губки. У жодному разі не можна нарізати немитий плід: лістерії швидко потраплять на м'якуш.

Томати

На поверхні цього соковитого овоча з задоволенням процвітають сальмонели. Мити томати потрібно особливо ретельно, а плоди з пошкодженою шкіркою зовсім не рекомендується вживати в їжу.

Нарешті, не забувайте про основне правило: будь-яка їжа не повинна перебувати поза холодильником більше 4-х годин в сумі (тобто не за один відрізок часу). І пам'ятайте: хоч літо для кишкових інфекцій — піковий період, ймовірність зараження цілорічна.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад