Тертий пиріг – крихка, ніжна й по-домашньому дуже смачна випічка, від якої просто неможливо відірватися!
Готуються такі пироги зазвичай на основі "правильного" пісочного тіста, і вони незмінно виходять апетитними, розсипчастими та мають незрівнянний аромат.
Однією з найпопулярніших начинок для тертих пирогів є варення. Однак не менш цікаві й смачні пироги можна спекти і з яблуками, лимоном, різними ягодами, абрикосами, сухофруктами або ж зі згущеним молоком – залежить від смакових переваг. Така випічка стане чудовим смачним доповненням до посиденьок з друзями, а також на приємній ноті завершить сімейний обід або вечерю.
Угорський тертий пиріг
Борошно – 2 ст. (320 г)
Масло вершкове кімнатної температури – 200 г + для змащування форми
Цукор – 1 ст. (200 г)
Яєчні жовтки – 2 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль (дрібна) – 1/8 ч. л.
Джем малиновий (або інший за смаком, не надто солодкий) – 3/4 ст.
Просіяти в миску борошно, додати розпушувач та сіль. Збити міксером розм’якшене масло (на великій швидкості) до пишного стану. Додати до масла цукор і жовтки. Збивати 4-5 хвилин, поки не розчиниться цукор, а маса не стане повітряною й легкою. Зменшити швидкість міксера до мінімальної й додавати поступово борошно. Замішувати (збивати) тісто ще впродовж 1-2 хвилин.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню, злегка (швидко) вимісити його руками. Розділити на дві частини, сформувати дві кулі й загорнути їх у харчову плівку. Помістити тісто в морозильну камеру мінімум на 30 хвилин (до 3 годин).
Розігріти духовку до 180°C. Змастити маслом форму зі знімними бортами (діаметром 23-25 см). Натерти одну частину замороженого тіста на великій тертці, намагаючись повністю покрити дно форми.
Викласти джем на тісто (залишити незакритими краї). Рівномірно натерти зверху другу частину тіста. Випікати пиріг 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Остудити випічку й можна розрізати на частини та ласувати смачним пирогом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-06-2020, 00:16
0
1 225