Ароматна та крихка випічка: як приготувати ніжний тертий пиріг

новини
1 283
0
Ароматна та крихка випічка: як приготувати ніжний тертий пиріг

Тертий пиріг – крихка, ніжна й по-домашньому дуже смачна випічка, від якої просто неможливо відірватися!

Готуються такі пироги зазвичай на основі "правильного" пісочного тіста, і вони незмінно виходять апетитними, розсипчастими та мають незрівнянний аромат.



Однією з найпопулярніших начинок для тертих пирогів є варення. Однак не менш цікаві й смачні пироги можна спекти і з яблуками, лимоном, різними ягодами, абрикосами, сухофруктами або ж зі згущеним молоком – залежить від смакових переваг. Така випічка стане чудовим смачним доповненням до посиденьок з друзями, а також на приємній ноті завершить сімейний обід або вечерю.

Угорський тертий пиріг

Борошно – 2 ст. (320 г)

Масло вершкове кімнатної температури – 200 г + для змащування форми

Цукор – 1 ст. (200 г)

Яєчні жовтки – 2 шт.

Розпушувач – 1 ч. л.

Сіль (дрібна) – 1/8 ч. л.

Джем малиновий (або інший за смаком, не надто солодкий) – 3/4 ст.

Просіяти в миску борошно, додати розпушувач та сіль. Збити міксером розм’якшене масло (на великій швидкості) до пишного стану. Додати до масла цукор і жовтки. Збивати 4-5 хвилин, поки не розчиниться цукор, а маса не стане повітряною й легкою. Зменшити швидкість міксера до мінімальної й додавати поступово борошно. Замішувати (збивати) тісто ще впродовж 1-2 хвилин.

Викласти тісто на посипану борошном поверхню, злегка (швидко) вимісити його руками. Розділити на дві частини, сформувати дві кулі й загорнути їх у харчову плівку. Помістити тісто в морозильну камеру мінімум на 30 хвилин (до 3 годин).

Розігріти духовку до 180°C. Змастити маслом форму зі знімними бортами (діаметром 23-25 ​​см). Натерти одну частину замороженого тіста на великій тертці, намагаючись повністю покрити дно форми.

Викласти джем на тісто (залишити незакритими краї). Рівномірно натерти зверху другу частину тіста. Випікати пиріг 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Остудити випічку й можна розрізати на частини та ласувати смачним пирогом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У селі на Буковині з квітами та калачами зустріли воїна, що повернувся з полону - фото
8 495
На Буковині попрощаються із відважним захисником Іваном Темчуком
6 096
Сьогодні на Буковині попрощались із загиблим захисником Вячеславом Кирилюком
5 284
На одній асфальт, а на другій бруківка: у Чернівцях оголосили тендер на капремонт двох вулиць
4 237
Депутатка вимагає відсторонення від роботи гендиректорки лікарні у Чернівцях
4 134
У Чернівцях тимчасово вимкнуть воду на кількох вулицях: адреси
3 405
«Вижив за 60 метрів від ворога»: лейтенанта з Буковини відзначили високими державними нагородами
3 160
У місті на Буковині запрацював наземний фонтан: мешканців просять не нищити його
3 156
"Герої живуть серед нас": воїн із Буковини отримав високу нагороду
2 768
У Пруті біля міського пляжу в Чернівцях виявили фекалії та кишкові інфекції
2 318