DataLife Engine > новини > Ароматна та крихка випічка: як приготувати ніжний тертий пиріг

Ароматна та крихка випічка: як приготувати ніжний тертий пиріг

Ароматна та крихка випічка: як приготувати ніжний тертий пиріг

Тертий пиріг – крихка, ніжна й по-домашньому дуже смачна випічка, від якої просто неможливо відірватися!

Готуються такі пироги зазвичай на основі "правильного" пісочного тіста, і вони незмінно виходять апетитними, розсипчастими та мають незрівнянний аромат.

{reklama}

Однією з найпопулярніших начинок для тертих пирогів є варення. Однак не менш цікаві й смачні пироги можна спекти і з яблуками, лимоном, різними ягодами, абрикосами, сухофруктами або ж зі згущеним молоком – залежить від смакових переваг. Така випічка стане чудовим смачним доповненням до посиденьок з друзями, а також на приємній ноті завершить сімейний обід або вечерю.

Угорський тертий пиріг

Борошно – 2 ст. (320 г)

Масло вершкове кімнатної температури – 200 г + для змащування форми

Цукор – 1 ст. (200 г)

Яєчні жовтки – 2 шт.

Розпушувач – 1 ч. л.

Сіль (дрібна) – 1/8 ч. л.

Джем малиновий (або інший за смаком, не надто солодкий) – 3/4 ст.

Просіяти в миску борошно, додати розпушувач та сіль. Збити міксером розм’якшене масло (на великій швидкості) до пишного стану. Додати до масла цукор і жовтки. Збивати 4-5 хвилин, поки не розчиниться цукор, а маса не стане повітряною й легкою. Зменшити швидкість міксера до мінімальної й додавати поступово борошно. Замішувати (збивати) тісто ще впродовж 1-2 хвилин.

Викласти тісто на посипану борошном поверхню, злегка (швидко) вимісити його руками. Розділити на дві частини, сформувати дві кулі й загорнути їх у харчову плівку. Помістити тісто в морозильну камеру мінімум на 30 хвилин (до 3 годин).

Розігріти духовку до 180°C. Змастити маслом форму зі знімними бортами (діаметром 23-25 ​​см). Натерти одну частину замороженого тіста на великій тертці, намагаючись повністю покрити дно форми.

Викласти джем на тісто (залишити незакритими краї). Рівномірно натерти зверху другу частину тіста. Випікати пиріг 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Остудити випічку й можна розрізати на частини та ласувати смачним пирогом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram






Повернутися назад