Щоб вдома зробити кілограм сиру, знадобляться дві трилітрові банки домашнього коров'ячого молока.
Свіже молоко потрібно процідити та поставити у холодильник, щоб відокремилася сметана, розповіла господиня Марія, пише https://glavred.info/
Господиня порадила поставити молоко у холодильник на 2-3 години, а потім воно повинно постояти у теплі.
"Коли вже молоко скисне, то видно буде, воно відділяє (сметану – Ред.), полоска робиться (у банці – Ред.)", – сказала Марія.
Потім вона знімає сметану, а решту молока у банці підігріває на водяній бані.
Після цього починає відділятися сироватка та утворюється сир.
Сиру потрібно дати охолонути, а потім перекласти його на марлю, відокремити від сироватки та залишити на добу.
Через добу домашній сир можна їсти.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram