Середа, 21 травня 2025

Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

новини
2 085
0
Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

Сезон молодої картоплі триває з квітня по липень. "Молодий" овоч відрізняється від "старого" більш тонкою шкіркою та зниженим вмістом крохмалю. Він добре зберігає форму після варіння і нарізки, тому чудово підходить для приготування салатів. До того ж, молода картопля солодша, адже цукор в ній ще не перетворився на крохмаль.

Як вибрати молоду картоплю



Молода картопля має бути твердою, сухою і без плям. Немита картопля зберігається довше, адже бруд захищає її від пошкоджень.

Як правильно варити молоду картоплю


Вам не потрібно чистити молоду картоплю; просто промийте, щоб видалити весь бруд і готуйте цілою. Для варіння покладіть дрібну картоплю в каструлю зі злегка підсоленою водою, доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні до готовності (близько 10 хвилин) і процідіть.

Заправте молоду картоплю, щойно вона буде готова, щоб бульби увібрали аромат вершкового масла або рослинної олії.

Як зберігати молоду картоплю

Зберігайте молоду картоплю в прохолодному, темному місці, яке добре провітрюється. Її потрібно використати протягом декількох днів з моменту купівлі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують