DataLife Engine > новини > Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю

Сезон молодої картоплі триває з квітня по липень. "Молодий" овоч відрізняється від "старого" більш тонкою шкіркою та зниженим вмістом крохмалю. Він добре зберігає форму після варіння і нарізки, тому чудово підходить для приготування салатів. До того ж, молода картопля солодша, адже цукор в ній ще не перетворився на крохмаль.

Як вибрати молоду картоплю

{reklama}

Молода картопля має бути твердою, сухою і без плям. Немита картопля зберігається довше, адже бруд захищає її від пошкоджень.

Як правильно варити молоду картоплю


Вам не потрібно чистити молоду картоплю; просто промийте, щоб видалити весь бруд і готуйте цілою. Для варіння покладіть дрібну картоплю в каструлю зі злегка підсоленою водою, доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні до готовності (близько 10 хвилин) і процідіть.

Заправте молоду картоплю, щойно вона буде готова, щоб бульби увібрали аромат вершкового масла або рослинної олії.

Як зберігати молоду картоплю

Зберігайте молоду картоплю в прохолодному, темному місці, яке добре провітрюється. Її потрібно використати протягом декількох днів з моменту купівлі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад