RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Трави для зміцнення імунітету: ефективні рецепти народної медицини


Найкращий спосіб не заразитися вірусними захворюваннями – зміцнити імунітет. Зробити це можна за допомогою різних вітамінів, продуктів або рослин.

Імуномодулятори рослинного походження діють м'якше за синтетичні, тому найбільше підходять для багатьох людей, пише Сегодня



Рослини, які мають сильні імуномодулюючі властивості: ехінацея пурпурова, женьшень, лимонник, елеутерокок, конюшина, кульбаба, будяк, алое, мати-й-мачуха, солодка, кропива, подорожник, аніс, герань, ромашка та багато інших.

"Але у всіх цих трав є протипоказання. Пам'ятайте, що це не безневинні рослини, а справжнісінькі ліки. Багато з них протипоказані при онкологічних захворюваннях, гіпертонії, захворюваннях крові", – розповідає травник Ганна Бондар.

Зміцнювати імунітет обов'язково потрібно декільком категоріям людей:

Ослаблені люди. Ті, у кого є хронічні хвороби, травми. Люди після операцій, виснажливих тренувань. Городяни, які живуть в постійному стресі, недосипі, мають дуже слабкий імунітет.

Малорухливий спосіб життя. Недолік м'язової роботи – велика небезпека для організму. Сповільнюються всі процеси в організмі, в тому числі і імунної системи.

Ті, хто має шкідливі звички. Нікотин і алкоголь абсолютно не сприяють зміцненню імунітету. Через постійне куріння може порушиться робота серцево-судинної системи, а зловживання алкоголем поступово руйнує печінку.

Трави, які зміцнюють імунітет, всім добре знайомі. Їх можна купити в будь-якій аптеці.

Ромашка аптечна захищає від простудних захворювань. Рецепт: 1 ст. ложку квіток заварюють в 1 склянці окропу. Вживають по 50 мл 2-3 рази на день впродовж тижня.

Хвощ польовий нормалізує водно-сольовий обмін, виводить шкідливий холестерин. Рецепт: 1 ст. ложка трави на склянку окропу. Настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 0,5 склянки за 20 хвилин до їди 2-3 рази на день.

Овес посівний покращує обмін речовин. Рецепт: 2 ст. ложки вівса заливають 2 склянками окропу, кип'ятять ще 15 хвилин на повільному вогні, настоюють1 годину, проціджують. Пити по 0,5 склянки 3-4 рази на день до їди.

Часник посівний бореться з гіповітамінозом, захищає від простудних захворювань, покращує стан судин, нормалізує обмін речовин. Під час епідемій з'їдайте по зубчику часнику щодня. Рецепт зовнішнього засобу: 2-3 зубчики дрібно нарізаного часнику залити склянкою окропу, дати настоятися 40 хвилин. Якщо у вас немає ранок у роті, то таким засобом можна полоскати рот і горло.

Дягель лікарський покращує склад крові. Рецепт: 1 ст. ложку кореня залити склянкою окропу, настояти на водяній бані 20 хвилин, процідити. Пити по 1/4 склянки 3-4 рази на день до їди.

Глід криваво-червоний заспокоює, знижує тиск, зміцнює серцевий м'яз. Рецепт: 1 ст. ложку плодів з квітками залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по1/4 склянки 3-4 рази на день до їди.

Хміль звичайний заспокоює, покращує апетит і травлення, нормалізує обмін речовин. Рецепт: 1 ст. ложку шишок хмелю залити склянкою окропу, настояти 15-20 хвилин, процідити. Пити по 1/4 склянки 3-4 рази на день до їди.

Горобина звичайна допомагає при астенії, недокрів'ї, гіповітаміноз, відновлює обмін речовин. Рецепт: 2 ст. ложки сушених ягід залити 2 склянками окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 0,5 склянки 3-4 рази на день до їди. Приймати краще з медом, він підсилює цілющі властивості горобини.

Горобина чорноплідна покращує роботу щитовидки, допомагає при недостачі вітамінів. Рецепт: 1 ст. ложку ягід заливають 1 склянкою окропу, настоюють в термосі 4-5 годин. Після того, як заллєте термос окропом, закривайте його тільки через 20 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-03-2020, 00:30
Коментарів 4 Переглядів 7 535

Теги -
Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 18 квітня 2023 09:46
В новині:
Для мене питання зміцнення імунітету дуже важливе, тому що вдома маленька дитина і хворіти не можна. Окрім народних засобів, приймаємо Альпікол (порадили в аптеці). Після його прийому помітила покращення стану організму і вже півроку як забула про застуди.

Hаписав: Марiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 червня 2023 13:54
В новині:
Через знижений імунітет я часто застуду підхоплювала. Сил було постійно лікуватися. Приймала трав'яні чаї, у басейн пішла та Альпікол пропила курсом. Тьху-тьху, за останні півроку навіть нежиті не було.

Hаписав: Поліна, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 вересня 2023 19:10
В новині:
Народній медицині я ніколи особливо не довіряла. Вважаю, що профілактика набагато краща за лікування. Я Альпікол сама приймаю та даю синові для профілактики простудних захворювань i для зміцнення імунітету. Раніше застуди часто траплялися, а зараз такої проблеми немає.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 листопада 2023 11:00
В новині:
Я через знижений імунітет часто застуду підхоплювала. Сил було постійно лікуватися. Приймала трав'яні чаї, у басейн пішла та Альпікол пропила курсом. Тьху-тьху, за останні півроку навіть нежиті не було.

Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.