RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

ТОП-3 рецепти кольорових млинців на молоці


Тоненькі, ароматні з хрумким окрайцем. Масниця в розпалі, тому пропонуємо урізноманітнити святкове меню та приготувати яскраві кольорові млинці.

Використовуючи для млинців лише натуральні барвники. Такі млинці порадують не лише примхливу малечу, а й дорослих.



Інгредієнти: 

Для млинців:


3 яйця;
300 мл молока;
250 пшеничного борошна;
150 мл води;
2 ст. л цукру;
3 ст. л рослинної олії (бажано рафінованої);
1 ч. л. ванільного цукру;
дрібка солі.

Для фарбування:

50 г шпинату;
2 моркви середнього розміру (приблизно 190 г);
1 буряк середнього розміру (приблизно 130 г).
Час приготування: 60 хвилин 

Приготування покроково:


1. У велику миску вбиваємо яйця, висипаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Трохи збиваємо за допомогою вінчика. Вливаємо половину молока і добре перемішуємо. Просіюємо половину борошна і також добре вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Додаємо борошно, що залишилося. На цьому етапі тісто вийде дуже густим. Тепер додаємо молоко, яке залишилося, і добре перемішуємо. Готове тісто залишаємо в теплі на 20 хвилин.

2. У цей час готуватимемо барвники.

Зелений 


Шпинат подрібнюємо і закладаємо в чашу блендера. Сюди ж додаємо 50 мл води, щоб швидше вичавити сік. Подрібнюємо та проціджуємо через сито. У нас повинно вийти 100 мл соку. Якщо вийшло менше — доливаємо воду.

Жовтий і червоний


Морквину і буряк натираємо окремо на найдрібнішу тертушку для приготування фруктового і овочевого пюре. Викладаємо в марлю і відціджуємо сік. Морквяного і бурякового соку в результаті також має вийти 100 мл, тому додаємо воду, щоб довести до необхідної кількості.

3. Пательню ставимо на великий вогонь, виливаємо на неї олію і чекаємо поки нагріється. Гарячу олію вливаємо в тісто і швидко перемішуємо, щоб під впливом температури воно не згорнулося.

4. Готове тісто ділимо на 3 частини. Виходить приблизно по 230 мл. У кожну миску додаємо потрібний барвник і добре перемішуємо. Тісто готове, можна розпочинати випікання тонких млинців.

5. Тепер ставимо пательню на середній вогонь, за допомогою ополоника наливаємо тісто потрібного кольору на пательню і обертаючи її розподіляємо поверхнею. Як тільки поверхня кольорового млинця стане одного кольору без світлих вкраплень, а край навпаки посвітлішає — можна перевертати і смажити зворотний бік. Тут важливо не перетримати, інакше колір буде коричневим.

Все, кольорові млинці готові, можна подавати до столу.

Готові кольорові млинці слід подавати з солоними або солодкими начинками. Зелені смакуватимуть зі малосолоним лососем, ікрою, грибами, м'ясом. Червоні можна поєднувати з м'ясом або підсоленим сиром, а жовті — з медом, варенням, згущеним молоком.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-02-2020, 00:50
Коментарів 0 Переглядів 2 121

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.