RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Книги, які варто прочитати кожній жінці


У минулі часи аби видатися божевільною або радикальною, достатньо було вголос заговорити про права та можливості жінок. На щастя, ті часи давно минули, і зараз у світі спостерігається третя хвиля фемінізму. Її проявом у кінематографі, музиці, індустрії моди та, звісно, в літературі став рух Girl Power.

Зараз він захлиснув культурний світ. Головний меседж – ти можеш робити все, що хочеш і досягнути всього, чого забажаєш. Головне при цьому бути щасливою та не зважати на соціальні упередження. Впевнені, ця ідея відгукується у серці багатьох читачок.



Бріджит Квінн "Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію"

Згадайте імена ваших улюблених художників. А тепер увага: скільки серед них жінок? Культурні дослідження, проведені в Європі та Сполучених Штатах, довели, що більшість людей геть нічого не знає про великих майстринь живопису. І так виходить зовсім не через брак таланту в останніх, а через гендерні стереотипи, що століттями панували у світі – художниць не визнавали, не сприймали серйозно, тож їх імена залишались безвісними.

Аби змінити ситуацію, авторка книжки "Неймовірні..." розповідає про 15 видатних художниць і мисткинь з різних куточків світу, з різних епох. Бріджит Квінн ділиться історіями жінок, які справили неабиякий вплив на світове мистецтво, на творчість своїх відомих сучасників та змінити свідомість мільйонів людей. Це історії жінок, які робили визначні речі, коли про Girl power ще ніхто й не чув.

Катерина Бабкіна, Марк Лівін "Сила дівчат"


Леся Українка, Ліна Костенко, Катерина Білокур, Лілія Пустовіт – жінки, які тим чи іншим чином змінили життя нашої країни. Катерина Бабкіна та Марк Лівін розповідають про їх стійкість та витривалість, про їх вірність своїм ідеям та покликанню, про їх маленькі вчинки та великі здобутки. Книжка обов’язкова до прочитання для кожного українця і, звичайно, для кожної українки

Марта Гавришко "Долаючи тишу. Жіночі історії війни"

Заведено думати, що історію творять чоловіки. Прийнято вважати, що війна – це виключно чоловіча справа. Видання Марти Гавришко доводить протилежне. Ця книжка, що існує на межі художнього твору та документалістики, розповідає історії жінок, які були не просто свідками Другої Світової, а її активними учасницями. Вона зібрана зі спогадів селянок та міщанок, бідних та багатих жінок, які були підпільницями, учасницями та виконавицями насильства, займали керівні посади в ОУН. У цьому виданні – правда про війну без прикрас та документальний доказ того, що жінка – не гірший воїн, аніж чоловік. А її силі та витривалості представники "сильної половини" людства іноді можуть тільки позаздрити.

Світлана Алексієвич "У війни не жіноче обличчя"

Видання Нобелівської лауреатки з літератури, що підіймає ту саму болючу тему війни. Це історії про те, як нелюдські умови існування примушують жінок брати у руки зброю та захищати рідну землю. Це глибоке дослідження духовного світу дівчат та жінок, яким довелось стати жертвами катів або самим на них перетворитись. Це – спогади про надзвичайних, різних і таких сильних жінок, наших бабусь та їх матерів.

Елізабет Ґілберт "Місто жінок"

Новинка від авторки світового бестселеру "Їсти, молитися, любити". Головна героїня твору, молода дівчина, яка пішла з коледжу, опиняється у Мангеттені на початку 1940-х років. Вона із головою занурюється у світ богемних тусовок, у море алкоголю, сексу і несподівано знаходить щире кохання. Та головне, що знаходить головна героїня книжки – власне "я", любов та повагу до себе, відчуття самоцінності, розуміння того, що не треба бути ідеальною задля того, аби заслуговувати на кохання.

Дженніфер Вайнер "Добре в ліжку"

Ця книжка – маніфест жіночої любові до себе. Вона вчить приймати своє тіло у будь-якій формі, а свою душу – у будь-якому стані. Головна героїня роману проходить цікавий і знайомий багатьом шлях від руйнівних спроб підлаштуватись під суспільні стандарти до цілковитого їх ігнорування, до життя, сповненого щастя та гармонії всупереч шепотінню за спиною.

Джессіка Беннетт "Бійцівський клуб феміністок"

Ця книжка – збірка історій з повсякденного життя сучасних жінок, офісних працівниць, талановитих спеціалісток технологічної сфери, керівниць. Це цілком реальні приклади того, як у 21 столітті на заваді кар’єрній чи особистісній реалізації стає гендерний фактор. І, разом із тим, це приклади того, як сильні жінки долають стереотипи, відстоюють власні права та психологічні кордони і досягають великих висот. Ця книжка слугуватиме практичним посібником для жінки, яку колега-чоловік попросить принести кави на важливих перемовинах, або для дівчини, яка стикається із непристойними залицяннями просто на робочому місті.

Фран Гаузер "Міф про милу дівчинку"

Якісна психологічна книжка, яка доводить: не обов’язково бути "чоловіком спідниці", аби досягти успіху у сучасному світі. Вона вчить поєднувати жіночність із сталевою витримкою, природні риси характеру та вміння завойовувати повагу серед колег, керівників та підлеглих. Книжка про гармонію із собою та світом, яка створена для жінок, які не можуть зробити вибір між силою та м’якістю. Підказка: обирати не треба.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-02-2020, 00:50
Коментарів 0 Переглядів 2 268

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!