RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Дієтолог: існує безпечна порція ковбаси


Їсти ковбасу можна, питання — в помірній кількості і стані здоров’я людини, вважають експерти.

Про це пише Укр.Здоров'я.



— Якщо ви берете два тоненьких шматочки жирної, але дуже смачної сирокопченої ковбаси, можна, а якщо ви кусень відріжете і з’їсте 100 грамів, то не можна, — зазначив дієтолог Віктор Тутельян.

Медик підкреслив, що окремий продукт не може бути небезпечним, а ось раціон в цілому — може. Більш того, якщо ви ведете активний спосіб життя, то ковбаса може послужити джерелом енергії.

— Не треба рахувати кожну калорію. Той, хто це робить, хвора людина, він небезпечний для сім’ї та суспільства. Але людина має розуміти, що якщо сьогодні він переїв, то завтра — розвантажувальний день, — вважає Тутельян.

Доктор медичних наук Олексій Буєверов зазначив, у свою чергу, що між регулярним вживанням ковбаси і розвитком раку шлунка є певний зв’язок, тому цей продукт краще обмежити.

Також від ковбаси слід відмовитися людям з ожирінням і цукровим діабетом.

Як повідомлялося раніше, справжня сирокопчена ковбаса повинна складатися тільки з м’яса (яловичина, свинина, іноді баранина та конина), якісного жиру, перцю, спецій, солі, цукру і єдиною дозволеною добавкою — фіксатор забарвлення нітриту натрію (Е250). Однак в сучасних ковбасах широко використовують підсилювачі смаку і ароматизатори.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
9-01-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 2 506

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.