Які салати приготувати на Новий рік: три найкращі рецепти

новини
4 297
0
Які салати приготувати на Новий рік: три найкращі рецепти

Кобб салат

Інгредієнти:



бекон - 100 г

куряче філе - 250 г

яйця - 2 шт.

авокадо (велике) - 1 шт.

помідори - 2 шт.

блакитний сир (з пліснявою) - 100 г

листя салату - 150 г

сіль, чорний мелений перець для курячого філе - за смаком

Для заправки:

оливкова олія - 5 ст. л.

винний оцет чи лимонний сік - 2 ст. л. або за смаком

зерниста гірчиця - 1 ст. л.

сіль, чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Бекон нарізати смужками, викласти на суху розігріту сковорідку і, помішуючи, добре зарум’янити. Підсмажений бекон викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.

Філе розрізати на дві пласкі частини, з обох боків посолити, поперчити і підсмажити на жирі, що витопився з бекону. Смажити філе на середньому вогні по 7-8 хв. з кожного боку.

Для приготування цього салату можна використати відварене (у підсоленій воді) куряче філе.

Курятину трошки вистудити і порізати кубиками.

Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки і порізати кубиками.

Помідори також порізати кубиками.

Заздалегідь відварені накруто яйця очистити від шкаралупи і поздовжньо розрізати на 6 частин.

Сир покришити.

Готуємо заправку. Для заправки в миску влити олію, лимонний сік чи оцет, додати гірчицю, сіль, перець і ретельно збити виделкою чи міксером до стану емульсії.

Листя салату вимити, обсушити, порвати невеликими шматками і перемішати з 2-ма ложками заправки. В такому вигляді листя рівномірно викласти на тарілку, в якій буде подаватися салат.

Рівними смужками в довільному порядку на листя салату викласти підготовлені інгредієнти: яйця, бекон, авокадо, помідори, сир, грудинку. Зверху салат полити заправкою, що залишилася, і подавати до столу. Перед вживанням салат можна перемішати. Кобб салат готовий.

Які салати приготувати на Новий рік: три найкращі рецепти


Італійський салат Панцанелла

Інгредієнти:

помідори - 400 г

огірки - 250 г

фіолетова цибуля - 100 г

підсохлий білий хліб або батон - 200 г

базилік - 5-7 листочків

білий винний або яблучний оцет - 1,5 ст. л. або за смаком

сіль, чорний мелений перець - за смаком

оливкова олія - 3 ст. л. або за смаком

Приготування:

Цибулю почистити і порізати кільцями.

Порізану цибулю викласти у миску, полити оцтом (1,5 ст. л.), додати сіль (1 ч. л.), перемішати і залишити на 5-10 хв.

Помідори, за бажанням, очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.

Огірки почистити і нарізати кружальцями.

В миску з цибулею викласти нарізані помідори, огірки. Туди ж порвати руками листочки базиліка і все перемішати.

Підсохлий хліб занурити у воду, щоб він розм’як, одразу добре відтиснути і покришити у велику миску.

До хліба додати овочі разом із соком, поперчити, заправити олією і перемішати.

При потребі додати ще трохи оцту і солі. Італійський салат Панцанелла готовий.

Які салати приготувати на Новий рік: три найкращі рецепти


Салат з куркою, апельсином та фетою

Інгредієнти:

листковий салат - 1 качан (250 г)

куряче філе - 300 г

великий апельсин - 1 шт.

сир Фета - 100 г

грецький горіх (ядра) - 50 г

зелень петрушки (за бажанням) - 4-5 гілочок

мелений коріандр - 1 ч. л. або за смаком

сіль, чорний мелений перець - за смаком

Інгредієнти для заправки:

натуральний йогурт без наповнювачів - 8 ст. л.

рідкий мед - 2 ч. л.

діжонська гірчиця (лагідна) - 2 ч. л.

Приготування:

Куряче філе поздовжньо розрізати навпіл, з обох боків натерти сіллю, перцем та коріандром.

На сковорідці розігріти невелику кількість соняшникової олії, викласти куряче філе і на середньому вогні смажити його по 7-8 хв. з кожного боку.

Готове куряче філе нарізати невеликими шматками.

Апельсин ретельно очистити від шкірки. Поздовжньо розрізати його дольками на 8 частин. Кожну частинку порізати невеликими шматками, як на фото.

Ядра грецького горіха, помішуючи, обсмажити на сухій сковорідці до характерного запаху.

Готуємо заправку. У невелику мисочку налити йогурт, додати гірчицю, мед і все ретельно перемішати до однорідного стану. Заправка готова.

Чисте листя салату порвати руками і викласти в салатницю. Туди ж додати нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи, які, за бажанням, можна трохи подрібнити. До салату додати половину заправки і акуратно перемішати.

Салат викласти на порційні тарілки. Зверху викласти шматочки сиру Фета і полити заправкою, що залишилась. Салат з куркою, апельсином та Фетою готовий.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: