Які салати приготувати на Новий рік: три найкращі рецепти
Кобб салат
Інгредієнти:
{reklama}
бекон - 100 г
куряче філе - 250 г
яйця - 2 шт.
авокадо (велике) - 1 шт.
помідори - 2 шт.
блакитний сир (з пліснявою) - 100 г
листя салату - 150 г
сіль, чорний мелений перець для курячого філе - за смаком
Для заправки:
оливкова олія - 5 ст. л.
винний оцет чи лимонний сік - 2 ст. л. або за смаком
зерниста гірчиця - 1 ст. л.
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Бекон нарізати смужками, викласти на суху розігріту сковорідку і, помішуючи, добре зарум’янити. Підсмажений бекон викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
Філе розрізати на дві пласкі частини, з обох боків посолити, поперчити і підсмажити на жирі, що витопився з бекону. Смажити філе на середньому вогні по 7-8 хв. з кожного боку.
Для приготування цього салату можна використати відварене (у підсоленій воді) куряче філе.
Курятину трошки вистудити і порізати кубиками.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки і порізати кубиками.
Помідори також порізати кубиками.
Заздалегідь відварені накруто яйця очистити від шкаралупи і поздовжньо розрізати на 6 частин.
Сир покришити.
Готуємо заправку. Для заправки в миску влити олію, лимонний сік чи оцет, додати гірчицю, сіль, перець і ретельно збити виделкою чи міксером до стану емульсії.
Листя салату вимити, обсушити, порвати невеликими шматками і перемішати з 2-ма ложками заправки. В такому вигляді листя рівномірно викласти на тарілку, в якій буде подаватися салат.
Рівними смужками в довільному порядку на листя салату викласти підготовлені інгредієнти: яйця, бекон, авокадо, помідори, сир, грудинку. Зверху салат полити заправкою, що залишилася, і подавати до столу. Перед вживанням салат можна перемішати. Кобб салат готовий.
Італійський салат Панцанелла
Інгредієнти:
помідори - 400 г
огірки - 250 г
фіолетова цибуля - 100 г
підсохлий білий хліб або батон - 200 г
базилік - 5-7 листочків
білий винний або яблучний оцет - 1,5 ст. л. або за смаком
сіль, чорний мелений перець - за смаком
оливкова олія - 3 ст. л. або за смаком
Приготування:
Цибулю почистити і порізати кільцями.
Порізану цибулю викласти у миску, полити оцтом (1,5 ст. л.), додати сіль (1 ч. л.), перемішати і залишити на 5-10 хв.
Помідори, за бажанням, очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
Огірки почистити і нарізати кружальцями.
В миску з цибулею викласти нарізані помідори, огірки. Туди ж порвати руками листочки базиліка і все перемішати.
Підсохлий хліб занурити у воду, щоб він розм’як, одразу добре відтиснути і покришити у велику миску.
До хліба додати овочі разом із соком, поперчити, заправити олією і перемішати.
При потребі додати ще трохи оцту і солі. Італійський салат Панцанелла готовий.
Салат з куркою, апельсином та фетою
Інгредієнти:
листковий салат - 1 качан (250 г)
куряче філе - 300 г
великий апельсин - 1 шт.
сир Фета - 100 г
грецький горіх (ядра) - 50 г
зелень петрушки (за бажанням) - 4-5 гілочок
мелений коріандр - 1 ч. л. або за смаком
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для заправки:
натуральний йогурт без наповнювачів - 8 ст. л.
рідкий мед - 2 ч. л.
діжонська гірчиця (лагідна) - 2 ч. л.
Приготування:
Куряче філе поздовжньо розрізати навпіл, з обох боків натерти сіллю, перцем та коріандром.
На сковорідці розігріти невелику кількість соняшникової олії, викласти куряче філе і на середньому вогні смажити його по 7-8 хв. з кожного боку.
Готове куряче філе нарізати невеликими шматками.
Апельсин ретельно очистити від шкірки. Поздовжньо розрізати його дольками на 8 частин. Кожну частинку порізати невеликими шматками, як на фото.
Ядра грецького горіха, помішуючи, обсмажити на сухій сковорідці до характерного запаху.
Готуємо заправку. У невелику мисочку налити йогурт, додати гірчицю, мед і все ретельно перемішати до однорідного стану. Заправка готова.
Чисте листя салату порвати руками і викласти в салатницю. Туди ж додати нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи, які, за бажанням, можна трохи подрібнити. До салату додати половину заправки і акуратно перемішати.
Салат викласти на порційні тарілки. Зверху викласти шматочки сиру Фета і полити заправкою, що залишилась. Салат з куркою, апельсином та Фетою готовий.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад