Рецепт імбирного печива, яким смакує Єлизавета ІІ на Різдво

новини
1 285
0
Рецепт імбирного печива, яким смакує Єлизавета ІІ на Різдво

У Великій Британії Різдво шанують по-особливому. Цього дня всі свято дотримуються традицій: готують улюблені смаколики та збираються в колі найрідніших. Королева Єлизавета ІІ – не виняток. Понад те, у Її Величності є улюблені страви, без яких вона не уявляє різдвяний вечір.

Запашне імбирне печиво, яким вона частує себе та гостей, тепер може приготувати та спробувати кожен. Адже королівські кондитери розкрили фірмовий рецепт! Ми ділимося ним і з тобою. Читай далі й здивуйся, наскільки все просто.



Інгредієнти

Цукрова пудра – 360 г

Яєчний білок – 85 г

Лимонний сік – 20 г

Мелений мигдаль – 300 г

Цукати – 115 г

Цедра ½ лимона

Мелена кориця – 12 г

Мелена гвоздика – ¼ ч. л.

Як приготувати імбирне печиво за королівським рецептом

1. Подрібнюємо цукати до пастоподібної консистенції.

2. В окремій мисці поєднуємо цукрову пудру, яєчний білок і лимонний сік. Збиваємо до піни. Третину отриманої меренги перекладаємо в іншу тару та відкладаємо.

3. До 2/3 меренги додаємо всі інші інгредієнти, зокрема й пасту з цукатів. Перемішуємо.

4. Замішуємо тісто руками та викладаємо на деко. Накриваємо пергаментом та розкочуємо до товщини 1 см.

5. Знімаємо пергамент та наносимо тонкий шар меренги. Він має бути якомога рівнішим.

6. Залишаємо відпочити в холодильнику принаймні на годину.

7. Виймаємо тісто з холодильника та ріжемо на порції. Додай креативу – виріж зірочки, як це зробили королівські кондитери. Тут є лайфхак: перш ніж занурити форму в тісто, опусти її в гарячу воду. Тоді зірочки вийматимуться з неї легко.

8. Випікаємо 12-15 хвилин при 160°. Королівські кондитери радять вмикати лише нижній нагрів – тоді меренга залишиться білою. Печиво готове, коли ти зможеш припідняти їй за край. Всередині вони мають залишатися м’якими та липкуватими.

9. Залишаємо охолонути на 30 хвилин.

Готове печиво можна зберігати в контейнері протягом двох тижнів – і воно не втратить свій смак.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.