RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Новини компанії

Перша Р2Р онлайн-платформа була створена в 2005 році в США, з тих пір аналогічні сервіси з'явилися і успішно розвиваються в різних країнах світу. Цифрові технології дали нове життя старій ідеї, а така важлива перевага, як швидкість, сприяли зростанню популярності P2P платформ в інтернеті. Система Р2Р кредитування створює цікаві перспективи для інвестицій. Інвестувати гроші в кредити P2P вигідніше, ніж тримати їх на депозиті в банку, але ризики теж порівняно вищі.

Р2Р в перекладі з англійської означає від персони до персони "person to person", так називають усі послуги, які люди надають один одному. По суті, приватний інвестор, який є звичайною людиною, дає в борг без застави свої кошти і отримує винагороду у вигляді відсотків. Для людей, яким потрібна позика, кредит P2P виглядає привабливо, адже швидко отримати аналогічний кредит в банку буває дорожче і складніше.

P2P кредитування, як це працює*


P2P в Україні
Перша українська інтернет-платформа P2P кредитування Finhub дає можливість інвестувати свої гроші в онлайн кредити для фізичних осіб. Реєстрація на сайті компанії для позичальників та інвесторів досить проста, і нагадує реєстрацію в соцмережах – потрібно вказати свої персональні дані і прикріпити фотографії документів.

Мінімальна сума, з якою можна почати інвестувати – всього 500 грн. Щоб стати інвестором, потрібно пройти реєстрацію, вказавши дані паспорта та номер ідентифікаційного коду. Схожу процедуру проходять і бажаючі отримати кредит.

Щоб мати помітний додатковий дохід від P2P кредитування, інвестиції в декілька тисяч гривень буде замало, але навіть невелика сума дає змогу отримати досвід і зрозуміти принцип інвестування. Суму інвестиції можна поступово збільшувати, поповнюючи рахунок періодично, або реінвестувати лише отримані доходи.

Інвестування на платформі P2P кредитування має певні переваги. Це можливість вкласти гроші в перспективний онлайн-проєкт і почати інвестувати з мінімальної суми 500 грн. Податки з доходів, отриманих на платформі P2P, списуються автоматично, тому що компанія посередник є податковим агентом.

Як працює P2P кредитування
Компанія, якій належить цифрова платформа P2P, виступає посередником між приватними інвесторами і позичальниками. Вона приймає заявки на кредит від фізичних осіб, самостійно перевіряє кредитну історію і після цього встановлює кредитну ставку.
Окремі приватні інвестори самостійно оцінюють та обирають заявки, які вони згодні профінансувати. Для оцінки ризику їм доступна мінімально необхідна інформація – вік позичальника, діючі кредити, платіжне навантаження у відсотках до доходів та рівень ризику, розрахований після аналізу даних УБКІ.

Кожний інвестор може профінансувати одразу декілька заявок, вкладаючи в кожну мінімальну суму. Тим самим вдається диверсифікувати ризики і убезпечити себе від повного дефолту. Якщо один з позичальників не поверне гроші, інвестор ризикує втратити тільки частину інвестицій.
До недоліків онлайн кредитування відноситься незахищеність інвестора від недобросовісних позичальників. Не існує ніяких гарантій, що всі позичальники повернуть кошти. Але компанія-посередник, якій належить платформа P2P кредитування, надає послуги кредитної перевірки та колекшину (роботи з боржниками)

Чому кредити P2P стали популярними

На сервісах P2P умови для позичальників досить гнучкі, оскільки клієнти можуть самостійно обрати необхідну суму і терміни її повернення. Але система встановлює певні обмеження. Максимальний термін, на який на даний час можна оформити кредит, складає 1 рік, а найбільша сума 25000 грн.
Якщо людина, яка звертається за кредитом, вже має прострочені борги, то їй не варто розраховувати на низькі відсотки. Зважаючи на високі ризики, платформа встановлює найвищу ставку. Особи з відсутньою кредитною історією також не можуть отримати велику суму.

Кожен з нас вже сьогодні може спробувати себе у ролі інвестора, але все ж не варто занадто ризикувати. Якщо ви вирішили спробувати, зважуйте ризики і не ведіться на спокусливі відсотки, краще обирайте найменш ризиковані заявки від позичальників, для яких ризик дефолту не перевищує 10%.

Джерело інформації: Financer.com
Редактор: Марія Фернюк
19-12-2019, 15:30
Коментарів 0 Переглядів 2 034

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!