Всього лише один стакан кефіру після вживання алкоголю напередодні, не тільки добре вплине на мікрофлору кишечника, але і може відновити печінку при пошкодженнях, пов’язаних з вживанням алкоголю. Вся справа в лактобактериях Lactobacillus rhamnosus, які входять до складу пробіотиків і кисломолочних продуктів.
Між тим, про живильну користь кисломолочних продуктів після вживання алкоголю було відомо давно. Але тепер це підтверджено і офіційною наукою. Так, китайські вчені на чолі з Юхуа Ваном з Цзилиньського сільськогосподарського університету провели низку дослідів на мишах.
У дослідженні миші вживали алкоголь протягом восьми тижнів і протягом останніх двох тижнів отримували гранули L. rhamnosus в різних дозах (низької, середньої та високої) разом з дієтою з високим вмістом жирів.
Як показали дослідження, ведення гранул LGG сприяло відновленню мікрофлори кишечника, зменшувало накопичення жиру і знижувало ступінь запалення в печінці.
Лактобактерії Lactobacillus rhamnosus містяться в багатьох кисломолочних продуктах, таких як йогурт, кефір, ряжанка, кисле молоко, сир, сметана, сири м’яких сортів.
Вони також входять до складу пробіотиків, що регулюють склад кишкової мікробіоти і підвищують імунітет.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram