Новорічні десерти: три рецепта, які будуть до смаку

новини
1 197
0
Новорічні десерти: три рецепта, які будуть до смаку

Яблука в снігу

Інгредієнти:



4 невеликих яблука

100 г цукру

солодкий попкорн

гаряча вода

Приготування:

Яблука ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і насаджуємо на дерев’яні шпажки (можна використовувати шпажки з дерева для домашнього шашлику, які потрібно заздалегідь вимочити в воді).

У каструлю засипаємо цукор, вливаємо 5 ст. л. гарячої води, ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо рідину до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить, мішати перестаємо – замість цього починаємо обертати саму каструльку. Потрібно довести суміш до стану карамелі золотистого відтінку.

Занурюємо кожне яблуко в приготований сироп, а потім паніруємо в злегка розкришеному попкорні. Тепер викладаємо яблука на тарілку, застелену харчовою плівкою так, щоб карамель НЕ липнула до плівки.

Ставимо яблука в холодильник – карамель повинна застигнути.

Якщо хочете, яблука можна запекти, тоді десерт буде м’якше.

Новорічні десерти: три рецепта, які будуть до смаку


Новорічний торт "Ялинка"

Інгредієнти:

200 г вершкового масла

150 г цукру

60 г цукрової пудри

380 г борошна

3 г розпушувача тіста

100 г білого шоколаду

180 г кокосової стружки

1 ч. л. картопляного крохмалю

100 мл вершків (20%)

2 яєчних жовтки

100 г сметани

Приготування:

Жовтки збиваємо до білизни, засипаємо половину цукру і збиваємо ще хвилини 3. Всипаємо цукор, що залишився, додаємо сметану. Тепер додаємо масло і розтираємо суміш до однорідності.

Борошно (1 склянка) перемішуємо з розпушувачем, просіваємо і вводимо в масу. Досипаємо ще склянку борошна, вводимо, додаємо решту борошна і знову вмішуємо. Повинно вийти круте тісто, яке не липне до рук. Ставимо тісто в холодильник.

З паперу вирізаємо зірку великого розміру. Усередині малюємо ще 5-6 зірочок, одну усередині іншої, як матрьошки.

Прогріваємо духовку до 200 градусів.

Розкачуємо тісто пластами товщиною 6-7 мм. Вирізаємо з тіста зірки за нашими шаблонами. Повинно вистачити на все.

Кожен корж випікаємо хвилин 10. Поки коржі печуться, робимо крем: на водяній бані топимо шоколад з вершками; охолоджуємо до кімнатної температури.

Кокосову стружку подрібнюємо в кавомолці (якщо потрібно), перемішуємо з цукровою пудрою і чайною ложкою крохмалю. Змішуємо з шоколадно-вершковою масою.

Крем наносимо на коржі і даємо підсохнути. Тепер ставимо зірки один на одного (в основі торта найбільша зірка).

За бажанням в крем можна додати розмелені фісташки, тоді на столі буде зелена ялинка.

Новорічні десерти: три рецепта, які будуть до смаку


Ягідне бланманже

Інгредієнти:

300 г м’якого сиру

100 мл молока

200 мл жирних вершків (33%)

100 г цукрової пудри

20 г желатину

200 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених)

цукор за смаком

Приготування:

Великі ягоди, наприклад, полуницю, розрізаємо на 3-4 частини. Підготовлені ягоди кладемо в каструлю, засипаємо цукром і варимо, поки не стануть м’якими. Бажано не варити занадто довго, щоб ягоди не зварилися в пюре, – вони повинні залишитися цілими. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.

Желатин розводимо в 100 мл молока за інструкцією на упаковці.

Сир протираємо через сито, щоб позбутися від грудочок, кладемо в миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером.

Вершки збиваємо окремо і вводимо в сир.

Желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, до кипіння не доводити. Трохи охолоджуємо і додаємо в сирно-вершкову масу.

На дно креманки викладаємо трохи ягід, зверху – кілька ложок сирної маси. Потім знову ягідний шар і сирна маса. Заповнюємо всі креманки і прибираємо в холодильник до застигання.

Подаємо десерт в креманках. За бажанням можна прикрасити желе свіжими ягодами.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Сьогодні Буковина попрощається із двома захисниками
11 червня, 2025
У Чернівцях з'явився новий сквер: посадили кущі дерену та нові дерева - фото
Світла новина: з тривалого ворожого полону повернувся буковинець Михайло Турецький
На Буковині вогнеборці врятували чоловіка з палаючого підвалу
Сьогодні у Чернівцях попрощаються із воїном Віталієм Міглазовим
10 червня, 2025
Визначили релігійні організації, які можуть бронювати від мобілізації: у переліку є з Буковини
З російського полону звільнили трьох буковинців
Мідна мініатюра темплю та ігрова зона: яким буде громадський простір біля кінотеатру “Чернівці” - фото
ексклюзив
На Буковині розквітло найбільше в Україні поле півоній - милуватися ним можна протягом - десяти днів - відео
Це дуже важливе обладнання: у Чернівцях запрацював лінійний прискорювач