Яблука в снігу
Інгредієнти:
4 невеликих яблука
100 г цукру
солодкий попкорн
гаряча вода
Приготування:
Яблука ретельно миємо, обсушуємо паперовими рушниками і насаджуємо на дерев’яні шпажки (можна використовувати шпажки з дерева для домашнього шашлику, які потрібно заздалегідь вимочити в воді).
У каструлю засипаємо цукор, вливаємо 5 ст. л. гарячої води, ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо рідину до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить, мішати перестаємо – замість цього починаємо обертати саму каструльку. Потрібно довести суміш до стану карамелі золотистого відтінку.
Занурюємо кожне яблуко в приготований сироп, а потім паніруємо в злегка розкришеному попкорні. Тепер викладаємо яблука на тарілку, застелену харчовою плівкою так, щоб карамель НЕ липнула до плівки.
Ставимо яблука в холодильник – карамель повинна застигнути.
Якщо хочете, яблука можна запекти, тоді десерт буде м’якше.
Новорічний торт "Ялинка"
Інгредієнти:
200 г вершкового масла
150 г цукру
60 г цукрової пудри
380 г борошна
3 г розпушувача тіста
100 г білого шоколаду
180 г кокосової стружки
1 ч. л. картопляного крохмалю
100 мл вершків (20%)
2 яєчних жовтки
100 г сметани
Приготування:
Жовтки збиваємо до білизни, засипаємо половину цукру і збиваємо ще хвилини 3. Всипаємо цукор, що залишився, додаємо сметану. Тепер додаємо масло і розтираємо суміш до однорідності.
Борошно (1 склянка) перемішуємо з розпушувачем, просіваємо і вводимо в масу. Досипаємо ще склянку борошна, вводимо, додаємо решту борошна і знову вмішуємо. Повинно вийти круте тісто, яке не липне до рук. Ставимо тісто в холодильник.
З паперу вирізаємо зірку великого розміру. Усередині малюємо ще 5-6 зірочок, одну усередині іншої, як матрьошки.
Прогріваємо духовку до 200 градусів.
Розкачуємо тісто пластами товщиною 6-7 мм. Вирізаємо з тіста зірки за нашими шаблонами. Повинно вистачити на все.
Кожен корж випікаємо хвилин 10. Поки коржі печуться, робимо крем: на водяній бані топимо шоколад з вершками; охолоджуємо до кімнатної температури.
Кокосову стружку подрібнюємо в кавомолці (якщо потрібно), перемішуємо з цукровою пудрою і чайною ложкою крохмалю. Змішуємо з шоколадно-вершковою масою.
Крем наносимо на коржі і даємо підсохнути. Тепер ставимо зірки один на одного (в основі торта найбільша зірка).
За бажанням в крем можна додати розмелені фісташки, тоді на столі буде зелена ялинка.
Ягідне бланманже
Інгредієнти:
300 г м’якого сиру
100 мл молока
200 мл жирних вершків (33%)
100 г цукрової пудри
20 г желатину
200 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених)
цукор за смаком
Приготування:
Великі ягоди, наприклад, полуницю, розрізаємо на 3-4 частини. Підготовлені ягоди кладемо в каструлю, засипаємо цукром і варимо, поки не стануть м’якими. Бажано не варити занадто довго, щоб ягоди не зварилися в пюре, – вони повинні залишитися цілими. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Желатин розводимо в 100 мл молока за інструкцією на упаковці.
Сир протираємо через сито, щоб позбутися від грудочок, кладемо в миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером.
Вершки збиваємо окремо і вводимо в сир.
Желатин прогріваємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, до кипіння не доводити. Трохи охолоджуємо і додаємо в сирно-вершкову масу.
На дно креманки викладаємо трохи ягід, зверху – кілька ложок сирної маси. Потім знову ягідний шар і сирна маса. Заповнюємо всі креманки і прибираємо в холодильник до застигання.
Подаємо десерт в креманках. За бажанням можна прикрасити желе свіжими ягодами.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram