Основні страви на Новий рік: топ-3 рецепти

новини
2 159
0
Основні страви на Новий рік: топ-3 рецепти

Свинина з кисло-солодким перцем

Інгредієнти:



свинина (полядвиця) - 500 г

перець болгарський - 200 г

цибуля фіолетова - 200 г

часник - 4 зубчики

базилік - 10 листочків

розмарин - 2 гілочки

бальзамічний або червоний винний оцет - 2 ст. л.

цукор - 1 ч. л. (з вершком)

оливкова олія для смаження

вершкове масло - 40 г

сіль, чорний мелений перець

Приготування:

Цибулю почистити від шкірки і нарізати півкільцями.

Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати довгою соломкою.

Листя базиліку помити, обсушити і крупно нарізати ножем.

На сковорідку з добре розігрітою оливковою олією викласти перець і цибулю, посолити, поперчити, додати цукор (завдяки цукру цибуля з перцем закарамелізуються). Овочі перемішати і смажити на великому вогні (так щоб було чути шкварчання) 7-8 хв., час від часу помішуючи.

Потім до перцю з цибулею додати 2 ст. л. бальзамічного оцту, ретельно перемішати і відставити з вогню.

Одразу після цього до овочів додати нарізаний базилік, перемішати і залишити страву у гарячій сковорідці ще на 2-3 хв. Карамелізований перець з цибулею готовий.

Полядвицю нарізати поперек волокон шматками товщиною 1,5-2 см. З обох боків свинину приправити сіллю, чорним меленим перцем і злегка відбити. Щоб під час смаження м’ясо не скручувалось і просмажилось рівномірно, його по краях слід трошки надрізати (як на фото). Відстань між надрізами повинна становити 2-3 см.

Зубчики часнику злегка розчавити ножем і очистити від шкірки.

На добре розігріту сковорідку з оливковою олією викласти шматки м’яса, часник і гілочки розмарину. Смажити на великому вогні 4 хв.

Потім м’ясо перевернути на інший бік (часник також слід час від часу обертати, щоб він не пригорів), додати вершкове масло і продовжити смажити на великому вогні ще 3,5-4 хв. При цьому м’ясо треба постійно поливати гарячим маслом, у якому воно смажиться.

Обсмажене м’ясо викласти гіркою у посудину (яку бажано трошки прогріти) і залишити ще на 5-6 хв., щоб воно “відпочило”. З м’яса виділиться трошки соку, але це нормально. Цим соком слід полити м’ясо при подачі.

На тарілку порційно викласти карамелізований перець з цибулею і м’ясо. Свинину полити соком, що виділився з м’яса,коли воно “відпочивало”, і подавати до столу. Свинина з кисло-солодким перцем готова.

Основні страви на Новий рік: топ-3 рецепти


М’ясо по-французьки

Інгредієнти:

м’ясо (яловичина, свинина) - 500 г

цибуля - 200 г

твердий сир (в мене "Гауда") - 200 г

домашній майонез - 350 г

сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком

олія для смаження

Приготування:

Сир потерти на крупній терці.

Цибулю очистити, нарізати кільцями або півкільцями.

М’ясо нарізати порційними шматками товщиною 1,5 см.

Сковорідку змастити олією, добре її розігріти, викласти м’ясо і обсмажити його на великому вогні з обох боків по 1,5 хв.

Обсмажене м’ясо щільно викласти у форму, посолити і поперчити.
Бажано форму брати невеликого розміру (на час приготування цього рецепту в мене такої не було під рукою), щоб м’ясо повністю заповнило дно форми.

На м’ясо викласти шар цибулі.

Цибулю щедро полити майонезом (майонез не повинен бути надто густим).

На майонез викласти шар тертого сиру. Форму з м’ясом помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку і випікати 15 хв. Після чого духовку вимкнути. М’ясо обов’язково залишити в духовці ще на 15 хв., щоб воно "віддихнуло".

Ще гаряче м’ясо розрізати на порційні шматки і подавати до столу з овочами. М’ясо по-французьки готове.

Основні страви на Новий рік: топ-3 рецепти


Ростбіф з зеленню і часником

Інгредієнти:

яловичина - 600-800 г

біле сухе вино - 100-150 г

часник - 2 великих зубчика

зелень петрушки

гілочка розмарину

оливкова олія

сіль, чорний мелений перець

Приготування:

Петрушку посікти.

Часник подрібнити.

Подрібнений розмарин.Листочки розмарину дрібно порізати.

Петрушку, часник і розмарин солимо, перчимо і розтираємо в ступці.Петрушку, часник і розмарин викласти в ступку, поперчити, добре посолити (1-2 ч. л.) і все гарненько перетерти.

Додаємо олію і перемішуємо.Потім додати 1 ч. л. оливкової олії, перемішати.

Ножем робимо в м’ясі проколи.Тонким ножем всередині м’яса зробити 2-3 поздовжні проколи.

Нашпігувати проколи зеленню з часником і обв’язати кулінарною ниткою.Отвори заповнити перетертою зеленню. Потім м’ясо туго обмотати кулінарною ниткою. Посолити і поперчити з усіх боків.

Каструлю з олією розжарити.В каструлю налити оливкову олію (3-5 мм. від дна каструлі). Розігріти.

Помістити м’ясо в каструлю і добре обсмажити з кожного боку до рум’яної скоринки.Потім викласти м’ясо і на середньому вогні обсмажити зі всіх боків до рум’яної скоринки.

Потім додати вино.Після цього додати вино і готувати на середньому вогні 35-40 хв., періодично обертаючи м’ясо. М’ясо не повинно смажитись, тому при потребі під час приготування можна додавати трішки води.

Ростбіф з зеленню і часником готовий.Щоб при нарізанні м’ясо не втратило соку ростбіф можна загорнути у фольгу і залишити на 10-15 хв. Ростбіф з зеленню і часником готовий.

Готовий ростбіф нарізати поперек волокон тонкими шматками і полити соусом, який залишився після приготування м’яса. Подавати ростбіф можна як гарячим, так і холодним.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують