Класичний глінтвейн з фруктами та спеціямиІнгредієнти:
Червоне сухе вино — 1 л
Апельсин — 1 шт.
Яблуко — 1 шт.
Лимон — 1 шт.
Паличка кориці — 1 шт.
Гвоздика — 7 шт.
Мед — 2 столові ложки
Приготування:Наріжте апельсини та лимони на тонкі часточки для насиченого смаку і чарівного аромату. Яблука наріжте таким же чином, але не змішуйте з цитрусовими. У ємність для приготування глінтвейну відправте лимони та апельсини та потовчіть їх трохи ложкою, щоб з'явився сік і масла з цедри. Додайте яблука, мед і спеції. Залийте все вином і поставте на вогонь.
Доведіть глінтвейн до кипіння, а потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 20 хвилин.
Подавайте зі всіма фруктами в чашках або в склянках.
Глінтвейн з білим вином і апельсинамиІнгредієнти:Біле сухе вино — 750 мл
Виноградно-яблучний сік — ½ склянки
Паличка кориці — 1 шт.
Гвоздика — 3 шт.
Апельсин — 1 шт.
Мед — 2 столові ложки
Приготування:У маленькій каструлі змішайте сік з прянощами та медом, добавте часточки апельсина і ставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте вино, прогрійте на помірному вогні, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню і накрийте кришкою. Дайте настоятися 10 хвилин.
Процідіть і подавайте в склянку з часточками апельсина.
Глінтвейн на темному пивіІнредієнти:Темне пиво — 700 мл
Апельсин — 1 шт.
Лимон — 1 шт.
Імбир — 5 г
Паличка кориці — 1 шт.
Кардамон — 1 г
Мускатний горіх — на кінчику ножа
Гвоздика — 3 шт.
Мед — 2 столові ложки
Приготування:Залийте у рондель темне пиво і ставте на середній вогонь. Після появи перших бульбашок, зніміть рондель з вогню. Не потрібно доводити до кипіння. Додайте всі спеції та мед, перемішайте. Додайте апельсини та лимони, і знову поставте рондель на вогонь. Прогрійте, але не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин.
При подачі прикрасите паличкою кориці та апельсиновими часточками.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-12-2019, 22:30
0
637