Салат з курячим м'ясом та фруктамиІнгредієнти:Куряче філе 250 г
Мандарини 150 г
Полуниця 300 г
Ананас 150 г
Майонез 2,5 ст. л.
Сметана 2,5 ст. л.
Апельсиновий сік 2 ст. л.
Карі 1 ч. л.
Молоко 4 ст. л.
Зелений салат за смаком
Кокосові пластівці 30 г
Приготування:Відварюємо куряче філе, остуджуємо і нарізаємо шматочками.
Чистимо ананас та нарізаємо лише його м'яку частину. Дрібнимо полуницю на маленькі шматочки та роз'єднуємо мандарини на дольки. Змішуємо у глибокій тарілці фрукти та ягоди з нарізаним курячим м'ясом.
Готуємо заправку для салату: змішуємо майонез, сметану, молоко, апельсиновий сік та карі.
Додаємо листя салату та заправку до ємності з фруктами та м'ясом і перемішуємо.
Прикрашаємо за бажанням кокосовими пластівцями та смакуємо салат досхочу!
Картопляний салат зі сметаноюІнгредієнти:Картопля 700 г
Сметана 4 ст. л.
Бекон 6 слайсів
Олія оливкова 6 ст. л.
Лимонний сік 2 ст. л.
Цедра лимона 1 ст. л.
Зелена цибуля пучок
Морська сіль за смаком
Перець за смаком
Приготування:Чистимо та миємо картоплю, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до готовності.
Доки вариться картопля, приготуємо заправку. У глибокій мисці змішуємо оливкову олію з лимонним соком. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду. Перекладаємо картоплю у тарілку та додаємо заправку. Посипаємо морською сіллю та чорним меленим перцем.
Сковорідку з товстим дном ставимо на вогонь, виливаємо невелику кількість оливкової олії, викладаємо бекон. Смажимо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладаємо готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
До картоплі додаємо сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладаємо бекон та подаємо страву до столу.
Салат краще смакувати теплим, адже так він віддає максимум смаку та аромату. Смачного!
Американський салат Коул СлоуІнгредієнти:Капуста білокачанна 500 г
Морква 2 шт.
Яблука 2 шт.
Лимон 1 шт.
Для соусу: Йогурт 200 г
Хрін білий 10 г
Гірчиця 1 ст. л.
Сіль за смаком
Перець за смаком
Приготування:Для початку нарізаємо капусту тонкою соломкою. Перекладаємо в глибоку миску, додаємо трохи солі та перемішуємо.
Миємо моркву та яблука, чистимо від шкірки, також нарізаємо соломкою або тремо на тертці.
Яблука бажано брати тверді, соковиті та кислі: такі найкраще смакуватимуть у салаті.
Після нарізки обприскуємо їх трохи лимонним соком, щоб зберегти привабливий білий колір м’якоті.
Моркву та яблука додаємо до капусти.
Готуємо соус. Йогурт поєднуємо з гірчицею та хроном, додаємо трохи солі та перцю. Все гарно перемішуємо та заправляємо салат.
Подавати на стіл закуску бажано одразу, адже овочі можуть пустити сік та розм’якнути. Коул слоу прекрасно смакує із запеченим м’ясом та картоплею. Також у сезон це чудове доповнення до страв з мангалу!
26-11-2019, 22:30
0
1 385