RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Смачні перші страви для вашого столу: 4 оригінальні рецепти


Сочевичний суп по-турецьки

Інгредієнти:



1 скл сочевиці,

1 цибулина,

1 морквина,

1 стебло селери,

1 зубчик часнику,

по 0,5 ч. л. куркуми й чорного свіжозмеленого перцю,

оливкова олія для смаження,

2 ст. л. свіжовичавленого соку лимона або лайма,

1,5 л курячого бульйону

Приготування:

Насамперед ретельно промийте сочевицю, залийте водою і дайте їй постояти близько години. За цей час жорстка оболонка бобів розбухне, вони швидше зваряться й краще вберуть аромати овочів і спецій. У каструлі з товстими стінками розігрійте дві столові ложки оливкової олії й опустіть в неї порізаний пластинками часник. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Щойно часник підрум’яниться і дасть аромат, обережно вийміть його з олії шумівкою. Покладіть у каструлю нарізані кубиками цибулю й селеру та натерту на грубій тертці моркву. Постійно помішуючи, обсмажуйте овочі на повільному вогні хвилин 5-7. Вони мають зарум’янитися, але не потемніти.

Коли овочі будуть готові, злийте воду з сочевиці й викладіть її в каструлю. Додайте спеції, перемішайте та залийте киплячим курячим бульйоном.

Доведіть суміш до кипіння, зменште вогонь до мінімуму й готуйте суп під кришкою 20 хвилин. Наприкінці варіння посоліть страву за смаком. А вже в тарілці заправте суп свіжою зеленню та соком лайма.

Смачні перші страви для вашого столу: 4 оригінальні рецепти


Качиний суп із грибами та ялівцем

Інгредієнти:

Для бульйону:

40 г кореня селери,

качині крильця, хребет (без грудки),

3 гілочки розмарину,

1 велика цибулина, порізати,

1 велика морквина, порізати великими шматками,

5 горошин духмяного перцю,

4 горошини ялівцю.

Для супу:

15 г сушених білих грибів,

200 мл сметани,

сіль, перець за смаком,

1 ст. л. борошна,

2 картоплини.

Приготування:

Всі інгредієнти для бульйону покласти у велику каструлю і залити 3 л води. Варити на повільному вогні годину. Гриби залити 200 мл окропу. Залишити на 30 хвилин. Бульйон відцідити через дрібне сито в чисту каструлю. Відокремити залишки м'яса від кісток. Гриби відцідити зберігаючи рідину, дрібно порізати і разом з відцідженої рідиною влити в бульйон. Картоплю почистити, порізати кубиками. Туди ж покласти картоплю. Суп посолити за смаком і варити до готовності картоплі. Борошно ретельно змішати зі сметаною, додати в суп і перемішати. Довести до кипіння, варити ще 2-3 хвилини, зняти з вогню і залишити ще на 5 хвилин, накривши кришкою.

Порада:

Особливо смачним качиний суп виходить якщо готувати не з сирої качки, а із залишків печеної. До речі, гуска для цієї страви також дуже підходить.

Смачні перші страви для вашого столу: 4 оригінальні рецепти


Зупа помідорова

Інгредієнти:

50 г вершкового масла,

1 велика цибулина, дрібно порізати,

1 зубок часнику, вичавити,

2 середні морквини, почистити, порізати напівкружечками,

2 ст.л. цукру,

1 ч. л. солі (або більше, за смаком),

1 л помідорів у власному соку,

1,5 л води або курячого бульйону,

250 мл вершків 30%,

1 ст. л. борошна,

200 г довгозернистого рису,

300 мл води.

Приготування:

В 3-х літровій каструлі розігріти вершкове масло. Додати цибулю і часник. Тушкувати до м'якості. Додати моркву, перемішати, потушкувати ще хвилину. Додати сіль, цукру і воду. Варити на середньому вогні до м'якості моркви. Додати помідори з соком і варити ще хвилин 30. Помідори повинні трохи розвариться. Потім трохи рідини з супу злити в окремий посуд. Сам суп разом з овочами збити до однорідності блендером. Можна суп протерши через сито. Вершки змішати з борошном і влити в збитий суп. Довести до кипіння. Якщо суп здасться занадто густим, додати трохи злитої рідини. Зняти вогню. Накрити готовий томатний суп кришкою, і хай настоюється. Рис промити і відварити до готовності.

В порційну миску класти гірку рису і заливати томатним супом. Можна додати в кожну порцію трохи вершків і зелень петрушки.

Смачні перші страви для вашого столу: 4 оригінальні рецепти


Суп "Журек"

Інгредієнти:

Для закваски (її можна також придбати готову в супермаркеті):

0, 5 скл житнього борошна,

500 мл холодної води (кип’яченої),

невеликий шматочок чорного хліба,

2/3 скл окропу,

2 зубчики часнику,

1 лавровий листок,

2-3 горошини запашного перцю.

Для супу:

2,5 л води,

4 картоплини,

3 морквини,

2 скл закваски,

4 яйця, зварені вкруту,

150 г сметани,

600 г копченості (ковбаса, грудинка),

2-3 зубчики часнику,

1 ст. л. майорану (сушеного),

1лист лавровий,

1 ч. л. хрону,

сіль, мелений перець (чорний), зелень.

Приготування:

Закваска для журека. Борошно залити окропом, добре розмішати. Холодну воду додавати поступово. Потім додати шматок хліба (поламаний), часник, лавровий лист, перець. Бажано готувати в банці. Обв’язати марлею або прикрити нещільно кришкою. Покласти на 4-5 днів у тепле місце для бродіння. Головне – не забувати помішувати кілька разів на день. Шостого дня закваску процідити, зберігати в холодильнику.

Суп. Очистити і вимити моркву і картоплю, їх відварити. Готові овочі дістати з бульйону. Копченості покласти в бульйон. На повільному вогні варити 45 хвилин. М’ясо вийняти. Майоран, лист лавровий і закваску додати в бульйон. Солити, перчити і варити протягом 10 хвилин на малому вогні.

Далі додати хрін, подрібнений часник, сметану. Після того, як закипить, потрібно відразу вимкнути. Овочі та м’ясо порізати великими шматками і кинути в бульйон. Дати настоятися 15 хвилин. Подавати гарячим, притрусивши дрібно нарізаною зеленню.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Пацаранюк
19-11-2019, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 4 109

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!