Консервація на зиму: три цікавих рецепти

новини
1 452
0
Консервація на зиму: три цікавих рецепти

Майже оливки

Інгредієнти:



1 кг кизилу,

750 г води,

200 г цукру,

1 ст. л.солі,

60 г оцету.

Приготування:

Ягоди розкласти у банки, залити гарячим маринадом без оцту. Витримати 15 хв., злити маринад, закип'ятити, додати оцет, кілька гвоздичок, духмяного перцю. Залити ягоди і закрити. Отримуємо пряну на смак, хорошу закуску для любителів оливок.

Консервація на зиму: три цікавих рецепти


Помідори по-корейськи

Інгредієнти:

(на 3-літрову банку)

2 кг твердих невеликих помідорів,

порізаних навпіл, якщо більші – то на 4 частини).

Для заливки:

6 перчин,

2 гострі перці,

2 головки часнику,

петрушка, кріп,

6 ст. ложок цукру,

2 ст. ложки солі,

100 мл олії,

яблучний оцет за смаком (6%, 70-100 мл).

Приготування:

Перекласти помідори заливкою (усе змолоти і змішати), поставити в холодильник кришкою донизу на 8 год. Потім перевернути і їсти. Якщо помідори призначені для зберігання, банки закрутити і винести у підвал.

Консервація на зиму: три цікавих рецепти


Помідори "в снігу" (на літрову банку)

Інгредієнти:

маленькі помідори, скільки увійде в банку,

повна столова ложка порізаного часнику,

1\2 ч. л. лимонної кислоти,

гілочки свіжого кропу,

20 г солі,

50 г цукру.

Приготування:

У стерилізовані банки складаємо кріп з томатами. Вливаємо воду, що тільки-но закипіла, даємо помідорам прогрітися п’ятнадцять хвилин.

Теплу воду виливаємо в відповідний посуд, висипаємо сіль з цукром. Кип’ятимо. У банку кладемо часник з лимонною кислотою, заливаємо розсолом. Закриваємо. банки зберігати в коморі чи у темному прохолодному місці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують