Майже оливкиІнгредієнти:
1 кг кизилу,
750 г води,
200 г цукру,
1 ст. л.солі,
60 г оцету.
Приготування:Ягоди розкласти у банки, залити гарячим маринадом без оцту. Витримати 15 хв., злити маринад, закип'ятити, додати оцет, кілька гвоздичок, духмяного перцю. Залити ягоди і закрити. Отримуємо пряну на смак, хорошу закуску для любителів оливок.
Помідори по-корейськи Інгредієнти:(на 3-літрову банку)
2 кг твердих невеликих помідорів,
порізаних навпіл, якщо більші – то на 4 частини).
Для заливки:6 перчин,
2 гострі перці,
2 головки часнику,
петрушка, кріп,
6 ст. ложок цукру,
2 ст. ложки солі,
100 мл олії,
яблучний оцет за смаком (6%, 70-100 мл).
Приготування:Перекласти помідори заливкою (усе змолоти і змішати), поставити в холодильник кришкою донизу на 8 год. Потім перевернути і їсти. Якщо помідори призначені для зберігання, банки закрутити і винести у підвал.
Помідори "в снігу" (на літрову банку) Інгредієнти:маленькі помідори, скільки увійде в банку,
повна столова ложка порізаного часнику,
1\2 ч. л. лимонної кислоти,
гілочки свіжого кропу,
20 г солі,
50 г цукру.
Приготування:У стерилізовані банки складаємо кріп з томатами. Вливаємо воду, що тільки-но закипіла, даємо помідорам прогрітися п’ятнадцять хвилин.
Теплу воду виливаємо в відповідний посуд, висипаємо сіль з цукром. Кип’ятимо. У банку кладемо часник з лимонною кислотою, заливаємо розсолом. Закриваємо. банки зберігати в коморі чи у темному прохолодному місці.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-11-2019, 22:35
0
1 319