RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як зняти закладеність носа за одну хвилину?


При ударах в області обличчя, чола, при травмах носа порушується відтік крові від слизової в носових пазухах, відбувається набряк слизової, який звужує носові ходи.

Про це повідомляє ukrhealth.



І традиційні методи лікування нежиті тут абсолютно марні. Нерідко люди роками безрезультатно борються з хронічною закладеністю носа і не можуть зрозуміти, що з ними не так. Насправді звичайні засоби і методи лікування не можуть відновити рухливість кісток обличчя і, як наслідок, зменшити набряк.

Спреї створюють ефект тимчасового полегшення, але глобально проблему не вирішують, що ще гірше — викликають звикання. Я не раз бачив таких пацієнтів у своїй практиці: вони в буквальному сенсі "сидять" на спреях, які в якийсь момент перестають приносити навіть короткочасне полегшення.

Як працює судинозвужувальний спрей?

До складу таких засобів входять симпатоміметики. Вони викликають різке звуження судин, через що знекровлюється слизова. Її набряклість і обсяг різко зменшуються — людина дихає легше. Як бачите, чекати пролонгованого ефекту такого "лікування" безглуздо. Рано чи пізно організм виробить імунітет, і засіб зовсім перестане допомагати, тим часом слизова атрофується, висихає, що з часом викличе значний дискомфорт при диханні. І це може бути незворотнім.

Через деякий час людина просто приймає це як даність, звикаючи до такого стану. Від подібного симптому страждають люди, які отримували сильні удари в область носа, чола, скул, іноді неодноразові. Причому ви не обов’язково пам’ятаєте про ці травми, так як найчастіше вони відбуваються в дитячому віці.

Хронічна закладеність носа і родова травма

Яка тут зв’язок? Під час пологів голова дитинку здавлюється, в тому числі і кістки обличчя, що і стає причиною вищеописаних змін. Як наслідок, малюк голосно сопе, що особливо явно чути вночі, насилу дихає носиком.

Чому дихати ротом шкідливо?

Багато людей із закладеністю носа роками можуть жити з цим симптомом. Здавалося б, що такого?

Насправді, природа не задумувала нас такими. Людина влаштована так, щоб дихання здійснювалося виключно через ніс. Носові пазухи мають відповідну будову: це фільтр, проходячи через який, повітря пом’якшується, очищається, зігрівається.

Дихання через рот вимагає напруги м’язів шиї і обличчя. Це також має свої негативні наслідки: створюються умови, що сприяють венозному застою і порушення циркуляції крові в черепі. Сухе неочищене повітря, потрапляючи через рот в бронхи і легені, частіше викликає простудні захворювання.

Що робити, якщо закладений ніс?

Звичайно, вихід є завжди. Я часто пишу про це в своєму блозі: навіть якщо проблема запущена і вилікувати той чи інший стан повністю неможливо, є хороші шанси на поліпшення ситуації.

Якщо є хронічна закладеність носа, в першу чергу необхідно усунути наслідки родової або набутої травми, тобто відновити правильне положення і рухливість кісток носових пазух, щоб слизова позбулася зайвої рідини, набряки спала і повітря надходив вільно.

Є ще один вихід — операція. Нерідко людям, які перенесли травми обличчя, носа, пропонують такий спосіб лікування закладеності носа. Але, як ви тепер розумієте, операція не усуває причину закладеності — травму, і умови для набряку слизової також зберігаються.

Нам часто вдавалося виправити ситуацію за допомогою остеопатичного лікування навіть у тих випадках, коли пацієнту пропонувалося хірургічне втручання. Я вважаю, операції повинні бути крайнім заходом, коли ніщо не може допомогти і ситуація — критична.

Як позбутися від закладеності без ліків?

Шановні читачі, відразу хочу обумовити цей момент: я не даю рекомендації, як самостійно позбутися наслідків родової травми. Це може зробити тільки лікар-остеопат. І вилікувати хронічну закладеність носа самі ви не зможете. Але є два дуже ефективних і перевірених способу, як полегшити носове дихання, не вдаючись до допомоги спреїв.

Запам’ятайте ці дві нескладні вправи:

Погладжування чола. Пальцями обох рук по черзі пропрасовуйте лоб в напрямку від перенісся вгору десь до середини чола. Тиск повинен бути помірним, але натиск повинен бути присутнім.

Поставте лікті на стіл. Упріться вилицями в основу долонь. Тепер повільно розтягуйте вилиці в сторони. Цей спосіб працює і при звичайній застуді. Причому ви відразу відчуєте ефект: дихання через ніс значно покращиться. Як варіант — зігнути вказівні пальці гачком і середніми фалангами повторюваними рухами розтягувати вилиці в сторони.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-11-2019, 01:40
Коментарів 6 Переглядів 51 427

Hаписав: Руслана, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 вересня 2022 10:35
В новині:
За одну хвилину, звичайно, від нежиті не позбудешся. Я зазвичай у таких випадках назальний спрей Колдісепт нано Сільвер використовую. Він стимулює відновлення слизової оболонки і захищає від вірусів і бактерій. Нежить за лічені дні минає!

Hаписав: Ірина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 грудня 2022 14:37
В новині:
Від судинозвужувальних крапель більше шкоди, ніж користі! При нежиті треба набряклість зняти і при цьому слизову оболонку не пересушити. Мені в цьому плані подобається спрей Колдісепт нано Сільвер. Навіть при алергічному риніті його використовую.

Hаписав: Марiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 березня 2023 09:56
В новині:
Мені лор призначала Колдісепт нано Сільвер при постійній закладеності носа. Вночі взагалі спати не могла, ротом дихала. А цей спрей добре зволожує слизову та полегшує носове дихання.

Hаписав: Юлiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 травня 2023 09:28
В новині:
Я від судинозвужувальних крапель уже давно відмовилася, тому що вони дуже пересушують слизову оболонку носа і "злізти" з них потім доволі таки проблематично. Якщо відчуваю закладеність носа, то відразу Колдісепт нано Сільвер бризкаю. Він прекрасно зволожує слизову, прибирає набряклість і при цьому не викликає звикання.

Hаписав: Варвара, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 липня 2023 08:46
В новині:
Мені максимально швидко закладеність носа прибирає спрей Колдісепт нано Сільвер. Використовую його вже не перший рік. Дуже задоволена.

Hаписав: Наталя, Коментарів: 0, Новин: 0, 26 вересня 2023 13:12
В новині:
Коли був жахливий нежить, з яким я не могла справлятися, лор порадила назальний спрей Колдісепт нано Сільвер, мовляв він менш шкідливий для слизової носа і що дуже важливо не викликає звикання. Справді, спрей не сушить слизову, прибирає набряклість носа і захищає від вірусів та бактерій. Правда я його закопувала тільки перед сном і мені цього цілком вистачало, щоб позбутися нежиті.

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!