Роли з яловичиною
Інгредієнти:
3 листи тонкого лаваша,
300 г яловичої вирізки,
300 г пекінської капусти,
2 помідори,
3 зубки часнику,
2 свіжі огірки,
50 г свіжого кропу,
100 г майонезу,
чорний перець, сіль,
30 мл олії.
Приготування:
Яловичину нарізати невеликими тонкими смужками. У сковорідці розігріти трохи олії й просмажити в ній кілька лаврових листочків. В отриману ароматизовану олію покласти яловичину й обсмажити її до рум’яної скоринки, додавши спеції, сіль і перець.
Зелень кропу дрібно порізати й змішати з майонезом. Додати 1-2 подрібнені зубки часнику.
Із помідорів зняти шкірочку і нарізати тонкими кружальцями. Огірки нашаткувати на довгі стрічки. Пекінську капусту нарізати довгою тонкою соломкою. Зелену цибулю крупно порізати.
Лист лаваша викласти на харчову поліетиленову плівку, змастити тонким шаром майонезної суміші, поверх нього рівномірно викласти шматочки яловичини, кружальця помідорів і стрічки свіжих огірків, нарізану цибулю і соломку пекінської капусти.
Згорнути лаваш у щільний рулет. Покласти в холодильник, щоб він просочився майонезом. Перед подаванням рулет нарізати на однакові роли товщиною 1-1,5 см. Прикрасити зеленню і спіралями лимона.
Шуба в "ягідках"
Інгредієнти:
1 оселедець,
1 буряк,
2 картоплини,
1 яйце,
1 ст.л. сметани,
40 г масла,
0,5 ч. л. кунжуту,
сухарі панірувальні, петрушка.
Приготування:
Відварити картоплю, буряк і яйця. Сир подрібнити на дрібній тертці. Картопля, яйця і буряк подрібнюються в блендері з додаванням сметани і вершкового масла. Отриману масу охолодити в холодильнику. Формувати з охолодженої маси ягідки (як на фото) із додаванням панірувальних сухарів, в середину укладаючи шматочок оселедця. Посипати кунжутом, листочки зробити з петрушки.
Рожеві яйця
Інгредієнти:
5 яєць,
1 варений буряк,
1 філе оселедця,
сік половини лимона,
2 ст. л. сметани,
кілька гілочок кропу ,
1 ст. л. ікри,
сіль, чорний мелений перець
Приготування:
Яйця відварити, обдати холодною водою, очистити, кожне розрізати навпіл. Жовтки вийняти і в окремій мисці добре розімнути виделкою.
Буряк натерти на великій тертці або порізати дрібними кубиками. Покласти в миску і залити 1 л окропу. У миску додати білки і залишити на 1 годину.
Від філе оселедця відрізати 10 тонких смужок, залишок покласти в блендер, подрібнити. Перемішати зі сметаною і жовтками. Додайте лимонний сік, порізаний кріп (залишіть трохи для оздоблення), посолити, поперчити і добре перемішати. Покласти масу в холодильник.
Білки вийняти з бурякової води, обсушити і викласти на тарілку. На кожну половинку викласти фарш, прикрасити ікрою, шматочками оселедця і кропом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram