RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Молодий буковинець » новини » Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти

Квашена капуста "Швидка"

Інгредієнти:



4 кг капусти,

300-500 г моркви,

½ скл цукру,

Розсіл: 1 л кип’яченої води, 1,5 ст. л. солі.

Приготування:

Нашатковану капусту змішайте разом із натертою морквою, перетріть руками, щоб дала сік, і щільно укладіть в банки. Залийте розсолом доверху. Шийку банки обв’яжіть марлею. Банки з капустою покладіть у тазик, оскільки під час бродіння з них буде виливатися сік. Через 3 дні злийте весь сік, розчиніть у ньому цукор і знову влийте в банки з капустою. Через 3-4 години капусту вже можна їсти. Зберігайте в холодильнику.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста "Оригінальна"

Інгредієнти:

10 кг капусти,

500 г моркви,

2 стручки гіркого перцю,

4 головки часнику,

800 г цукру,

400 г солі,

9 л води,

насіння кропу або кмину за смаком,

зелень селери або петрушки

Приготування:

Капусту наріжте великими шматками, видаліть качани. Складіть в ємність для квашення і залийте розсолом із води і солі. Притисніть гнітом і залиште на 4 дні. Потім капусту подрібніть і покладіть назад в ємність, пересипаючи натертою морквою, подрібненим часником і гірким перцем і невеликою кількістю насіння кропу або кмину. Зелень також додайте за смаком. Розсіл, у якому квасилась капуста, злийте, процідіть, закип’ятіть, остудіть і залийте капусту. Залиште під гнітом ще на 2 дні, після чого перемішайте з цукром і розфасуйте в 3-літрові банки. Зберігайте в холоді.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста із хроном та буряком

Інгредієнти:

5 кг капусти,

300 г буряків,

100 г кореня хрону,

100 г часнику,

50 г кореня петрушки (можна замінити 1 пучком зелені)

Розсіл: 3 л води, 150 г солі, скл. цукру

Приготування:

Наріжте капусту великими шматками, видаляючи качан, хрін натріть на тертці або пропустіть через м’ясорубку, петрушку і часник подрібніть, буряк наріжте скибочками. Капусту шарами укладіть в ємність для квашення, утрамбовуючи, перемежовуючи капусту з шарами хрону, буряка і прянощів. Доведіть до кипіння воду, розчиніть у ній сіль і цукор, перемішайте до повного розчинення і охолодіть до 40-50º С. Залийте капусту, прикрийте кришкою і залиште на 3-5 днів за кімнатної температури. Готову капусту перекладіть в банки і зберігайте в холоді.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста із житнім хлібом та медом

Інгредієнти:

5 кг капусти,

150 г моркви,

100 г солі,

1 ст. л. меду,

окраєць житнього хліба

Приготування:

На дно ємності покладіть шкірочку від житнього хліба, обмазану медом, і прикрийте її капустяними листками. Качани розріжте на 4 частини, видаліть качан і грубі частини листя (не викидайте, вони ще знадобляться), а капусту нашаткуйте. Розкладіть капусту в широкій мисці рівним шаром, посипте натертою морквою, посоліть і перемішайте, щоб капуста дала сік. Покладіть капусту в ємність шарами 5 см, злегка утрамбувавши і перемежувавши шари тими самими грубими обрізками. Останній шар прикрийте капустяним листям, покладіть гніт і поставте в тепле місце на 3-4 дні. Видаляйте піну, протикайте капусту до самого дна паличкою і стежте, щоб вона завжди була покрита розсолом. Після закінчення бродіння перенесіть капусту в прохолодне місце на 1-2 тижні. Після цього розкладіть у 3-літрові банки, закрийте пергаментом, зав’яжіть мотузкою і зберігайте в холодильнику.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-11-2019, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 6 925

Теги -
Через рясну зливу "попливли" вулиці сіл колишнього Заставнівського району
Назвали кількість нових випадків коронавірусу в Чернівецькій області
• Новини партнерів










ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Учасники протесту вимагають перерахунку пенсій згідно з законом


«Я ж стану жертвою всесвітньої змови» Блог Юлії Леськової
Здавалося би, всі вже прийняли той факт, що коронавірус – доволі небезпечна вірусна інфекція
«Я не знаю більш національного народного генія» Блог Надії Будної
15 червня відзначили 80-річчя від дня народження видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
Через рясну зливу "попливли" вулиці сіл колишнього Заставнівського району

В асортименті крамнички є желейки, різні горіхи в шоколаді, унікальний ірис, суфле, маршмелоу, карамель, jellybeans, лакриця, жуйки та льодяники.

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!

Ми розповімо вам, чому франшиза Pronto Pizza та Sushi Pro буде вигідною інвестицією.
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".
Подорожуй вигідно з МедЛаб!*

У гарячий сезон відпусток і подорожей лабораторія "МедЛаб" пропонує до уваги туристів новий пакет з двох ПЛР-досліджень на коронавірус: для виїзду з України та ПЛР-тест для зняття з обов'язкової самоізоляції.

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.

Про важливість профілактичних оглядів у ортодонта, фактори, що сприяють викривленню зубів у дітей, на які варто звернути увагу батькам, профілактику ортодонтичних захворювань, розповіли у стоматологічній клініці Life Dent.
З нагоди 55-річчя Чернівецького торговельно-економічного інституту відбувся круглий стіл*

1 червня 2021 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося засідання круглого столу на тему [b]"Управління публічними фінансами в умовах реформування економіки України"