RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти

Квашена капуста "Швидка"

Інгредієнти:



4 кг капусти,

300-500 г моркви,

½ скл цукру,

Розсіл: 1 л кип’яченої води, 1,5 ст. л. солі.

Приготування:

Нашатковану капусту змішайте разом із натертою морквою, перетріть руками, щоб дала сік, і щільно укладіть в банки. Залийте розсолом доверху. Шийку банки обв’яжіть марлею. Банки з капустою покладіть у тазик, оскільки під час бродіння з них буде виливатися сік. Через 3 дні злийте весь сік, розчиніть у ньому цукор і знову влийте в банки з капустою. Через 3-4 години капусту вже можна їсти. Зберігайте в холодильнику.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста "Оригінальна"

Інгредієнти:

10 кг капусти,

500 г моркви,

2 стручки гіркого перцю,

4 головки часнику,

800 г цукру,

400 г солі,

9 л води,

насіння кропу або кмину за смаком,

зелень селери або петрушки

Приготування:

Капусту наріжте великими шматками, видаліть качани. Складіть в ємність для квашення і залийте розсолом із води і солі. Притисніть гнітом і залиште на 4 дні. Потім капусту подрібніть і покладіть назад в ємність, пересипаючи натертою морквою, подрібненим часником і гірким перцем і невеликою кількістю насіння кропу або кмину. Зелень також додайте за смаком. Розсіл, у якому квасилась капуста, злийте, процідіть, закип’ятіть, остудіть і залийте капусту. Залиште під гнітом ще на 2 дні, після чого перемішайте з цукром і розфасуйте в 3-літрові банки. Зберігайте в холоді.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста із хроном та буряком

Інгредієнти:

5 кг капусти,

300 г буряків,

100 г кореня хрону,

100 г часнику,

50 г кореня петрушки (можна замінити 1 пучком зелені)

Розсіл: 3 л води, 150 г солі, скл. цукру

Приготування:

Наріжте капусту великими шматками, видаляючи качан, хрін натріть на тертці або пропустіть через м’ясорубку, петрушку і часник подрібніть, буряк наріжте скибочками. Капусту шарами укладіть в ємність для квашення, утрамбовуючи, перемежовуючи капусту з шарами хрону, буряка і прянощів. Доведіть до кипіння воду, розчиніть у ній сіль і цукор, перемішайте до повного розчинення і охолодіть до 40-50º С. Залийте капусту, прикрийте кришкою і залиште на 3-5 днів за кімнатної температури. Готову капусту перекладіть в банки і зберігайте в холоді.

Як заквасити капусту на зиму: чотири смачні рецепти


Квашена капуста із житнім хлібом та медом

Інгредієнти:

5 кг капусти,

150 г моркви,

100 г солі,

1 ст. л. меду,

окраєць житнього хліба

Приготування:

На дно ємності покладіть шкірочку від житнього хліба, обмазану медом, і прикрийте її капустяними листками. Качани розріжте на 4 частини, видаліть качан і грубі частини листя (не викидайте, вони ще знадобляться), а капусту нашаткуйте. Розкладіть капусту в широкій мисці рівним шаром, посипте натертою морквою, посоліть і перемішайте, щоб капуста дала сік. Покладіть капусту в ємність шарами 5 см, злегка утрамбувавши і перемежувавши шари тими самими грубими обрізками. Останній шар прикрийте капустяним листям, покладіть гніт і поставте в тепле місце на 3-4 дні. Видаляйте піну, протикайте капусту до самого дна паличкою і стежте, щоб вона завжди була покрита розсолом. Після закінчення бродіння перенесіть капусту в прохолодне місце на 1-2 тижні. Після цього розкладіть у 3-літрові банки, закрийте пергаментом, зав’яжіть мотузкою і зберігайте в холодильнику.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Пацаранюк
11-11-2019, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 10 970

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.