RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найгучніші злочини, які розкрили Google Карти

Сервіси Google Карти та Google Земля допомогли розкрити приголомшливу кількість тяжких злочинів. Лише нещодавно з їхньою допомогою вирішили 22-річний "висяк" – юзер під час серфінгу цими сайтами наштовхнувся на Вільяма Молдта, а точніше – його рештки на сидінні водія його затопленої автівки. Машина пробула в озері 22 роки.

Ось кілька інших справ, які розкрили за допомогою картографічних сервісів Google.



Брутальна страта

У 2018 році соціальними мережами почало ширитися відео, на якому дві жінки та дві дитини йдуть кудись під конвоєм озброєних людей. В’язням зав’язали очі, повалили на землю та вистрілили 22 рази. Підозра впала на солдат Камеруну, але влада країни відкинула звинувачення.

Використовуючи Google Earth, слідчі змогли встановити, де та коли відбулася ця жахлива розправа. Визначити ці дані допомогло порівняння географічних об’єктів – дерев, будинків – на відео та на супутникових знімках. Далі слідчим вдалося ідентифікувати катів на відео – це виявилися солдати. Суд над сімома обвинуваченими мав відбутися у вересні.

Зник на 9 років

Справа 72-річного Девіда Лі Нілса почалася у 2006 році. Чоловік, який хворів на рак та депресію, однієї ночі вийшов з місцевого пабу в Мічигані та зник.

У 2015 році один із місцевих мешканців помітив щось дивне на поверхні місцевого озера. Він звернувся до картографічного сервісу Google і побачив, що це – затонулий автомобіль. Коли копи дістали його з води, рештки людини всередині вдалося ідентифікувати за документами в гаманці, – це був Нілс.

Прихована травичка

Супутникові знімки дозволяють розгледіти не лише затонулі автомобілі. У 2009 році швейцарські копи "накрили" ферму з вирощування коноплі. Вона була захована в центрі кукурудзяного поля і непомітна із землі. Величезна плантація – майже тонна марихуани – була добре помітною на знімках Google Earth. Копи арештували 16 звинувачуваних.

Торговці героїном

Сервіс Google Earth також допоміг закрити точку, на якій торгували тяжким наркотиком героїном. У 2010 році троє дилерів "штовхали" товар на розі вулиць у Брукліні, США. Повз них проїхав автомобіль Google Street View, і вони потрапили в кадр. Незабаром їх та ще кількох ділків заарештувала поліція.

Грабунок серед білого дня

Автомобіль Street View також допоміг викрити пограбування у 2011 році. Двоє озброєних злочинців вторглися в будинок жінки в місті Оклахома, США. Зловмисники знущалися над жертвою понад годину, і вона думала, що вже не виживе.

Поліцейське розслідування цієї справи не принесло якихось зачіпок щодо особистостей злочинців. Несподіваний поворот справа прийняла у 2014 році, коли друг жінки подивився на її будинок через картографічний сервіс Google. Виявилося, що автомобіль Google Street View сфотографував людей поруч з її будинком, які підходили під опис злочинців. Копи відразу запитали знімки цих людей у Google.

Пограбування, яке розкрила жертва

У 2008 році 14-річний підліток їхав на своєму велосипеді в місті Гронінген, Голландія. Двоє осіб напали на нього, забрали транспорт, телефон та гроші. Поліція нічого не змогла вдіяти, але жертва допомогла собі сама. Через шість місяців після інциденту підліток побачив на картах Google власне пограбування. Точніше, автомобіль Street View відзняв злочинців за момент до того, як вони напали на хлопця. Поліція зв’язалася з Google, щоб той надав фото облич злочинців. Ними виявилися двоє 24-річних братів.

Таємні басейни

Сервіс Google Earth допомагає викривати й організовану злочинність. В Афінах, Греція, для будівництва басейну на своїй території потрібно отримати спеціальний дозвіл. Офіційно було зареєстровано лише 324 басейни, але влада здогадувалась, що їх значно більше. Зазирнувши у Google Earth, слідчі нарахували понад 16500 незареєстрованих басейнів. Податки від таких власників стали суттєвим джерелом доходу під час фінансової кризи в Греції.

Шахрайство з нерухомістю

Одна людина в Італії володіла розкішним маєтком і при його продажу повідомила владі, що ціна склала 280 000 євро. Чиновникам здалося, що це замало, і, зазирнувши до Google Earth та побачивши реальну площу ділянки та вілли, вони переконалися в цьому. Розслідування показало, що маєток коштував так дорого, що з його продажу недоплатили понад 7 млн євро податку.

Викрадення автомобіля

Сімейство Девіда Соанса володіло автівкою за 12 000 фунтів стерлінгів, і її одного дня викрали. Але коли його 11-річний син вирішив подивитися на власний дім через карти Google, він побачив, що автівка Google Street View сфотографувала момент злочину. Копи сказали, що вистачило б однієї миті, щоб злочинець успішно завершив свою справу. Але через два роки після злочину правосуддя взяло гору.

Ілюзія вбивства

Сервіс Google Earth не лише розкривав загадки, але й створив кілька. Однією з найвідоміших є криваве вбивство, яке розгледіли на супутникових знімках. У 2013 році користувач соцмережі Reddit помітив кривавий слід в одному з парків голландського міста Алмере. Однак, попри початкову паніку, проведене користувачами розслідування показало, що кривавий слід – це вода, яку залишив після себе собака, який плескався в місцевому ставку.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
10-11-2019, 17:43
Коментарів 0 Переглядів 2 976

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.