Що приготувати на вихідні: три смачні рецепти солоної випічки

новини
1 952
0
Що приготувати на вихідні: три смачні рецепти солоної випічки

Кекс із овочами

Інгредієнти:



150 г борошна,

3 яйця,

2 болгарські перці,

0,5 кабачка,

30 г в’ялених помідорів,

30 г оливок,

1 зубок часнику,

60 г сиру,

50 мл оливкової олії + 5 мл для обсмажування овочів,

кілька гілочок зелені петрушки і кропу,

1 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру,

суміш мелених перців за смаком.


Приготування:

Перці і кабачок помийте, почистіть, поріжте невеликими кубиками. В олії обсмажте овочі 3 хвилини.

Оливки розріжте навпіл, в’ялені помідори поріжте кубиками, зелень і часник подрібніть, сир потріть на тертці.

Яйця збийте з сіллю, цукром і перцем. Борошно змішайте з розпушувачем і поступово з’єднайте з яйцями. Додайте олію, сир, зелень і всі овочі (обсмажені овочі додавайте разом із олією і соком, що виділився). Ретельно перемішайте.

Вилийте тісто у змащену олією форму. Випікайте за 180°C 45 хв. Готовність перевірте зубочисткою.

Що приготувати на вихідні: три смачні рецепти солоної випічки


Конвертики з сиром і зеленню

Інгредієнти:

3 скл. борошна,

200 г масла,

3 яйця,

3 ст. л. олії,

2 ст. л. оцту,

500 г сиру,

зелень.


Приготування:

Охолоджене масло натерти на тертці. У склянку (200 г) розбити яйце, додати олію і оцет, долити холодної води до повної склянки. Розмішати до однорідності. Розтерти борошно з вершковим маслом у крихту, додати її в борошно, посолити і замісити тісто. Розділити тісто на сім частин, загорнути у плівку і покласти у холодильник на годину.

Для начинки до сиру додати подрібнену зелену цибулю і кріп, 2 яйця і сіль. Ретельно перемішати. Присипати борошном стіл і з кожного шматочка тіста руками сформувати коржик. Розкачати качалкою від середини до країв в дуже тоненький, майже прозорий корж. У середину викласти 2-3 ст. л. начинки, залишаючи вільні краї тіста. Після цього нарізати тісто на шість сегментів. Протилежними сегментами по черзі закрити начинку від країв до центру. Потім трохи притиснути вироби до столу долонею.

Обсмажувати коржі, викладаючи їх швами вниз, на сковорідці на малому вогні по 5 хв. з кожного боку або до рум’яної скоринки. Можна запекти в духовці.

М’ясна запіканка з капустою

Інгредієнти:

800 г фаршу (яловичина або свинина),

1 цвітна капуста,

1 перець червоний солодкий,

1 морквина,

1 яйце,

300 г білого хліба без скоринок,

1 цибулина,

дрібка сушеного чебрецю, сіль і перець за смаком,

100 мл молока.


Приготування:

Хліб замочити в молоці, потім трохи відтиснути його, розкришити й додати до фаршу. Цибулю, моркву й перець почистити, нарізати дрібними кубиками. Обсмажити овочі у 2 ст. л. олії, остудити і додати до фаршу.

Додати у фарш яйце, чебрець, перемішати.

Цвітну капусту розділити на суцвіття, варити в підсоленому окропі 2-3 хвилини. Відкинути на друшляк, дати стекти воді.

Духовку розігріти до 180 °С. Глибоку форму для запікання ретельно змастити олією. Викласти частину фаршу, суцвіття капусти, потім решту фаршу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують