Як приготувати смачний пиріг: 4 солодкі рецепти

новини
1 506
0
Як приготувати смачний пиріг: 4 солодкі рецепти

Кольоровий пиріг

Інгредієнти:



(на 20 шматків)

200 г м’якого + 20 г охолодженого вершкового масла,

2-3 ст. л. панірувальних сухарів,

200 г + 5-7 ст. л. цукру,

сіль,

4 яйця,

350 г + 60 г борошна,

2 ч. л. розпушувача,

1 кг свіжих фруктів (абрикоси, слива, порічки, ожина),

дрібка кориці,

3-5 ст. л. різаних горіхів (мигладю, фісташок, грецьких тощо).

Приготування:

Глибоку форму на 39 см змастити маслом и присипати сухарями. Для тіста змішати 200 г масла, 200 г цукру і дрібку солі. Збивати міксером з насадками - вінчиками. Додати яйця. З’єднати 350 г борошна і розпушувач і вмішати в тісто.

Готове тісто рівномірно розмістити на деку. Фрукти помити і промокнути насухо або ж дати стекти. Абрикоси і сливи розрізати навпіл і вийняти кісточки. Смородину відділити від плодоніжок. Фрукти викласти на тісто чотирма смужками.

Розігріти духовку до 175 градусів. Для посипання змішати 3 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, дрібку кориці і 20 г масла. Збити міксером і вимісити руками. Посипку розкришити на смужку з ожиною. горіхи викласти на сливи та абрикоси. Смородину посипати 3-5 ст. л. цукру.

Покласти в духовку на середній рівень на 25 - 30 хв. Подавати зі збитими вершками.

Як приготувати смачний пиріг: 4 солодкі рецепти


Сливовий пиріг

Інгредієнти:

500 г борошна,

100 г маргарину,

2 яйця,

250 г молока,

100 г цукру,

30 г дріжджів,

цедра одного лимона,

ваніль,

800 г слив-угорок.

Приготування:

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 чайною ложкою цукру й 1 ст. ложкою борошна й поставити в тепле місце. Коли почне бродити, вилити в посуд з борошном, додати розтертий з цукром і жовтками теплий маргарин, ваніль, цедру, посолити й замісити тісто. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Розкачати, викласти на змащене деко, змастити білком, викласти половинки слив без кісточок шкіркою донизу й поставити на годину в тепле місце. Випікати в духовці за 190-200ᵒ 45 хв. Спечений пиріг нарізати ще гарячим і посипати цукровою пудрою.

Як приготувати смачний пиріг: 4 солодкі рецепти


Малиновий мільфей

Інгредієнти:

400 г листкового тіста,

600 г малини,

400 мл вершків 33-35%,

200 г цукрової пудри,

2-3 гілочки свіжої м’яти.

Приготування:

Малину помити й обсушити. Листкове тісто розморозити, нарізати на невеликі кружальця або прямокутники. Деко застелити пергаментом, викласти шматочки тіста й наколоти виделкою. Духовку розігріти до 200 °С і випікати тісто до золотистого кольору. Збити вершки із пудрою. Перекласти шари тіста збитими вершками й малиною. Прикрасити тістечка листям м’яти й цукровою пудрою.

Як приготувати смачний пиріг: 4 солодкі рецепти


Пиріг із ревеню з полуницею

Інгредієнти:

500 г дріжджового тіста,

1 кг ревеню,

500 г полуниці,

1 склянка апельсинових цукатів,

2 ст. л. сухарів,

5 ст. л. ядер волоських горіхів,

кориця.

Приготування:

Стебла ревеню очиcтити, помити і нарізати невеликими шматочками, засипати цукром, додати трохи води, щоб вона покривала ревінь. Припустити все до м'якості. Відкинути ревінь на друшляк, сироп відцідити. Ревінь охолодити, перемішати з цукатами, додати корицю. Розкачати тісто, розподілити його по формі й зробити бортики. Викласти начинку, посипати її потовченими горіхами. Розкласти полуницю. Зверху за бажанням або накрити тістом, або зробити решітку з тіста. Поверхню пирога наколоти виделкою, змастити міцним чаєм і покласти в духовку випікатися за 180ᵒ на 20-25 хв. Перевіряти готовність дерев'яною паличкою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують