Три рецепти млинців, які виходять з першого разу

новини
839
0
Три рецепти млинців, які виходять з першого разу

Іноді хочеться приготувати щось просте і зрозуміле. Якщо ви тільки почали свій кулінарний шлях, пропонуємо навчитися готувати звичайні, але дуже смачні млинці.

Три рецепти млинців, які виходять з першого разу

Млинці на мінеральній воді



Інгредієнти:

Молоко тепле – 500 мл

Мінеральна вода – 250 мл

Борошно – 250 г

Приготування:

Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).

Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.

Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.

Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.

Готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, вершками та ваніліном. Яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор, поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку — смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.

На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

Кличте всіх до столу!

Три рецепти млинців, які виходять з першого разу


Млинці на кислому молоці

Інгредієнти:

Кисле молоко – 500 мл

Борошно – 250 мл

Яйця – 1 шт.

Сіль, цукор – за смаком

Приготування:

Збийте яйце до появи невеликої пінки.

Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.

Наступним кроком всипте борошно і влийте 2 ложки олії. Ретельно перемішайте – можна скористатися міксером.

Тісто готово – приступаємо до випікання

Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого млинця. Обсмажте з кожного боку.

Кличте всіх до столу!

Три рецепти млинців, які виходять з першого разу


Млинці звичайні

Інгредієнти:

Молоко тепле 500 мл

Мінеральна вода кімнатної температури 250 мл

Борошно 250 г

Яйця 3 шт.

Цукор (для тіста) 2 ст. л.

Рослинна олія (для тіста) 3 ст. л.

Сода 1 ч. л.

Оцет за смаком

Яблука 2 шт.

Кориця за смаком

Цукор (для яблучної начинки) 4 ст. л.

Кисломолочний сир 500 г

Вершки 30 мл

Цукор за смаком

Вишня за смаком

Ванілін за смаком

Сметана за смаком

Сіль за смаком

Приготування

Просіваємо борошно і робимо з неї гірку з поглибленням зверху.

В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту.

Вливаємо суміш в борошно і віночком збиваємо до кремоподібного стану.

Додаємо розтоплене вершкове масло і ставимо на годину в холодильник.

У сковороді розігріваємо олію. Наливаємо в масло тісто, розподіляємо по всій поверхні сковороди і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Готові млинці викладаємо на тарілку і поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують