Іноді хочеться приготувати щось просте і зрозуміле. Якщо ви тільки почали свій кулінарний шлях, пропонуємо навчитися готувати звичайні, але дуже смачні млинці.
Млинці на мінеральній воді
Інгредієнти:
Молоко тепле – 500 мл
Мінеральна вода – 250 мл
Борошно – 250 г
Приготування:
Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.
Готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, вершками та ваніліном. Яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор, поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.
З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку — смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.
На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.
Кличте всіх до столу!
Млинці на кислому молоці
Інгредієнти:
Кисле молоко – 500 мл
Борошно – 250 мл
Яйця – 1 шт.
Сіль, цукор – за смаком
Приготування:
Збийте яйце до появи невеликої пінки.
Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.
Наступним кроком всипте борошно і влийте 2 ложки олії. Ретельно перемішайте – можна скористатися міксером.
Тісто готово – приступаємо до випікання
Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого млинця. Обсмажте з кожного боку.
Кличте всіх до столу!
Млинці звичайні
Інгредієнти:
Молоко тепле 500 мл
Мінеральна вода кімнатної температури 250 мл
Борошно 250 г
Яйця 3 шт.
Цукор (для тіста) 2 ст. л.
Рослинна олія (для тіста) 3 ст. л.
Сода 1 ч. л.
Оцет за смаком
Яблука 2 шт.
Кориця за смаком
Цукор (для яблучної начинки) 4 ст. л.
Кисломолочний сир 500 г
Вершки 30 мл
Цукор за смаком
Вишня за смаком
Ванілін за смаком
Сметана за смаком
Сіль за смаком
Приготування
Просіваємо борошно і робимо з неї гірку з поглибленням зверху.
В окремому посуді розводимо молоко, сіль і цукор. Додаємо збиті яйця і кілька крапель ванільного екстракту.
Вливаємо суміш в борошно і віночком збиваємо до кремоподібного стану.
Додаємо розтоплене вершкове масло і ставимо на годину в холодильник.
У сковороді розігріваємо олію. Наливаємо в масло тісто, розподіляємо по всій поверхні сковороди і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Готові млинці викладаємо на тарілку і поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram