RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як легко та швидко прокидатися вранці: п'ять ефективних способів

Зима, ранок, а на вулиці таке враження, що ще й зовсім ніч, але ранній підйом ніхто не відміняв і похід на роботу теж.

Вашій увазі п'ять ефективних способів, як швидко прокинутися рано вранці в гарному настрої і залишатися бадьорим протягом дня.



1. Налаштуйте свій режим

Режим – це механізм, за яким живе ваш організм. Якщо він не налаштований, то будь-який збій призводить до ускладнень. Не раз усі стикалися з проблемою, коли протягом тижня потрібно вставати дуже рано, а у вихідні ви вирішуєте відіспатися до обіду. Це і є саме той збій, після якого ні додаткові години сну, ні ранній підйом не змусять ваш організм нормально функціонувати протягом дня. Краще заведіть собі звичку лягати і прокидатися завжди в приблизно один і той же час. За підсумком кількох тижнів ви будете почувати себе комфортно, незалежно від часу підйому. В результаті ваш біологічний годинник буде самостійно контролювати сон.

2. Лягайте раніше

Цей пункт виходить з першого. Так, це буває деколи дуже складно, адже хочеться посидіти допізна і додивитися цікавий фільм чи дочитати книгу. А багатьом і зовсім не вдається заснути рано через чинники, що заважають. Крім того, ваш ранній відхід спати позитивно позначиться і на вашому підйомі. Чим раніше ви йдете спати – тим раніше прокидаєтеся.

3. Швидкий підйом

Ваша фатальна помилка – відтягування моменту підйому, яке вводить вас в оману, створюючи видимість якогось "досипання". Коли в реальності справи йдуть інакше. Отже, відкладаючи будильник ще й ще на кілька хвилин і занурюючись в сон, ви змушуєте ваш організм після різкого пробудження розслабитися. В результаті настає ще глибший сон і, відповідно, складний підйом. То як швидко прокинутися, не травмуючи організм? Заведіть собі звичку вставати хоча б протягом перших 5 хвилин після пробудження. За цей час не намагайтеся заснути, а, навпаки, зробіть щось корисне. Наприклад, продумайте ваші цілі на день, потягніться, зробіть розминку рук або голови і т.д.

4. Приберіть будильник подалі


Так, це кардинальний метод, який рано чи пізно змусить вас нарешті таки встати і вимкнути його. Дуже дієвий, особливо якщо прибрати пристрій кудись подалі. Так ви відразу після пробудження будете деякий час на ногах. І лягати в ліжко буде вже неактуально.

5. Придумайте ранкову рутину

Головна помилка – це ранок в метушні, коли ви нічого не встигаєте і поспішайте пошвидше зібратися і вийти. Для цього потрібно придумати собі ранкові процедури, чи то дуже смачний сніданок з чашкою кави, перегляд якогось шоу або серіалу, похід в душ або читання. Зробивши ваш ранок красивим і корисним, швидко прокинутися стане легше, адже тепер ранкові збори не будуть для вас чимось відштовхуючим.

Що може завадити заснути ввечері?

1. Повний шлунок. Порада "не їжте перед сном" придумана не просто так. Щільна пізня вечерю повністю заповнює ваш шлунок. У підсумку організму потрібен певний час, щоб переварити їжу.

2. Обстановка. Це і ваша незручна постіль, і задуха в кімнаті, і сторонні звуки на зразок цокання годинника. Перед сном створіть сприятливу атмосферу, усунувши всі відволікаючі фактори. Вона допоможе вам швидше заснути і легко прокинутися.

3. Гаджети. Справа не стільки в тому, що ваші очі втомлюються від світла монітора або екрана. Цей штучне світло заважає виробленню гормону, який допомагає організму засинати. Тому якщо ви користуєтеся гаджетами перед сном, то будете засинати хвилин на 10-15 довше звичайного.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
7-11-2019, 01:39
Коментарів 0 Переглядів 793

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.