RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Панічна атака: причини, симптоми і лікування


Депресія і тривожні розлади можуть стати причиною панічної атаки. Щоб її дізнатися і не побороти, необхідно знати симптоми проблеми.

При панічній атаці людина відчуває, що втрачає контроль над ситуацією. Такі симптоми як прискорене серцебиття, задишка, біль у грудях і тремтіння у всьому тілі можуть налякати людину, особливо якщо вона не розуміє, що з нею відбувається, передає Клубер.



Панічні атаки і розлади завдають пацієнтові масу хворобливих відчуттів і неспокійних почуттів.

Які є симптоми панічних атак:

1. Всепоглинаючий страх

Під час панічних атак пацієнти часто відчувають сильний страх. Їх переслідує відчуття, що зараз з ними станеться щось дуже погане. Характерна риса панічних атак полягає в тому, що вони з'являються немов з нізвідкіля і не обов'язково будуть спровоковані тими подіями, які на даний момент відбуваються в житті пацієнта.

2. Прискорене серцебиття

Даний симптом може викликати у пацієнта сильне занепокоєння, бо йому починає здаватися, що він не в змозі контролювати своє тіло.

3. Задишка

Задишка і проблеми з диханням можуть привзести людину до жаху. Більш того, даний симптом більшість вважають за напад астми або будь-яке інше захворювання дихальних шляхів.

4. Запаморочення і нудота

Даний симптом може завдати пацієнтові сильні незручності, адже при запамороченні йому стає важко пересуватися.

5. Різкі зміни температури тіла

Пацієнта може кидати то в жар, то в холод, через що він буде відчувати себе вкрай некомфортно.

6. Тремтіння у всьому тілі

Даний симптом зустрічається дуже часто. Тремтіння – цілком природна реакція тіла на інші фізичні симптоми, які заподіюють постійні хвилювання і переживання.

7. Деперсоналізація і дереалізація

Крім фізичних симптомів, пацієнт також може відчувати сильні зміни свого ментального стану. Коли людина переживає деперсоналізацію або дисоціацію, він перестає відчувати себе собою. Йому починає здаватися, що вся ситуація нереальна, як ніби він з боку спостерігає за самим собою.

8. Біль у грудях і жах смерті

Відчуваючи біль у грудях, людина думає, що у неї серцевий напад. Їй починає здаватися, що вона помирає і як наслідок – її опановує страх.

Панічний розлад

Коли людина відчуває симптоми панічних атак на постійній основі, у неї може розвинутися панічний розлад. Багато людей відчувають панічні атаки і страх, який вони у них викликають, може перерости в розлад.

Причини


Вченим до цих пір не вдалося визначити чітку причину виникнення симптомів панічної атаки. Існує ймовірність того, що розвиток розладів обумовлений генетично. Також, панічним атакам піддаються люди, які переживають перехід на новий життєвий етап, що в свою чергу є причиною сильного стресу.

Допомога

Насамперед, після появи симптомів панічної атаки або розладів, зверніться до свого лікаря. Він зможе виписати вам необхідні препарати або ж направити вас до психотерапевта. Когнітивно-поведінкова терапія може бути особливо корисною в даному випадку.

Коли у вас починається панічна атака, існує кілька дієвих способів заспокоїтися і нагадати собі, що біль і страх всього лише часу.

Спробуйте зробити наступне: зупиніться, зробіть вдих і видих, спостерігайте, погляньте на ситуацію з боку і продовжуйте робити те, що допомагає саме вам.

Після того, як ви зупинитеся, зробіть глибокий вдих і видих. Техніки глибокого дихання творять чудеса і можуть допомогти вам набагато легше перенести панічну атаку. Зробіть вдих довжиною 6 секунд, а потім видих довжиною 6 секунд. Така техніка допоможе вам заспокоїти своє тіло і розум.

Спостерігайте за своїми почуттями і відпускайте їх.

Намагайтеся поглянути на ситуацію з боку. Подумайте про те, яку б пораду вам зараз міг би дати ваш друг. Або уявіть, щоб ви сказали своєму другові, якби у нього була панічна атака. Вмійте розділяти свої думки на факти і думки.

Продовжуйте робити те, що працює саме у вашому випадку. Ви зможете розібратися, яка техніка найбільше вам допомагає, щоб потім практикувати її.

Висновок

Панічні атаки можуть викликають далеко не найприємніші відчуття. Проте, їх симптоми зазвичай проходять так само швидко, як і з'являються. Симптомами панічної атаки можуть бути прискорене серцебиття, пітливість, озноб, тремтіння у всьому тілі і біль в грудях.

Вищезазначена техніка допоможе вам легше впоратися з наступаючим нападом паніки. Глибоке дихання і спостереження за своїми почуттями дадуть вам трохи часу на те, щоб ви могли заспокоїтися і знову опанувати ситуацією.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
4-11-2019, 01:36
Коментарів 0 Переглядів 2 539

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.