RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як себе мотивувати, якщо працювати лінь: 10 простих ідей

Довгоочікуване сонце і тепло так і ваблять кинути все і піти гуляти по місту. Але таке задоволення дозволити можуть собі не багато.

Звичайно, можна просто взяти волю в кулак і змусити себе працювати. Але справа, до якого підходиш з натхненням, більш успішно і ефективно. Та й вирішується воно швидше і легше.



Стан, коли треба щось робити, але зовсім не хочеться, знайомий кожному. Наприклад, ніяк не можеш змусити себе сісти за виконання важливого завдання, відтягувати його до останнього, зриває терміни.

І думаєш про це цілими днями, і сниться воно ночами, але працювати – ой як не хочеться. Часом йдеться про речі, які можна зробити за пару хвилин. У такі моменти нам не вистачає мотивації, внутрішнього бажання, вогника для того, щоб взяти і зробити.

Як мотивувати себе і подолати лінь, знає Work.ua:

1. Запишіть свої цілі і прагніть до них

Обов'язково. Нічого не мотивує нас так, як досягнення будь-яких цілей, нехай навіть і незначних. Тільки формулюйте їх максимально зрозуміло і чітко, позначте терміни і обсяги. На папері все виглядає більш зрозуміло, ніж в голові. З'являється внутрішня впевненість, що все вийде.

Робота, яка приносить відчутні результати, робить нас корисними і щасливими.

2. Плануйте

Самого встановлення цілей недостатньо, реалізувати їх без плану практично неможливо. Але знаючи, чого хочеш досягти, легше зрозуміти, як це зробити. Визначте конкретні кроки і слідуйте плану. Якщо ви не будете ухилятися від нього, то робочий день пройде не так болісно, як коли ви не знаєте з чого почати, а в голові повна плутанина.

3. Знайомтеся з надихаючими біографіями

Ми вчимося на власному досвіді, але досвід інших людей теж часто виявляється надихаючим і корисним. Якщо відчуваєте, що "запала" не вистачає, зверніться до історій людей, які домоглися багато чого. Їхні долі часто змушують повірити, що будь-які мрії здійсненні.

Особливо сильно впливають на нас історії, пов'язані з нашою професійною діяльністю. Прикладів сотні. А кожен з них – ваш ключ до більш продуктивної діяльності. Просто скажіть собі: "Чим я гірше? Я зможу так само, або навіть краще".

4. Заздріть

Спосіб чимось схожий на попередній. Згадайте, як недавно ви почули про успіхи колеги або знайомого, як захотілося в той момент довести, що і вам це під силу. Заздрість – дуже сильний мотиватор. До того ж природний, так вже ми влаштовані. Знайдіть людину, суперництво з якою буде вас мотивувати, і пробуйте.

5. Надихайтеся цитатами

Буває так, що одне речення, сказана або прочитана вчасно фраза, спонукає нас діяти і напружено працювати, навіть коли це складно. Додайте свої улюблені цитати над робочим столом. Нехай будуть перед очима, налаштовують на хвилю успіху і надають впевненості у власних силах.

6. Змініть мислення

Успіх часто народжується в нашій голові. Трохи оптимізму і впевненості у власних силах можуть допомогти нам досягти будь-яких цілей. Приступаючи до нової справи або завдання, завжди налаштовуйтесь тільки на позитивний результат. Складно? Згадайте важкі завдання зі свого минулого і то, як ви впоралися з ними. Вийшло тоді – вийде і зараз.

7. Вчіться

Впевненість у власних силах повинна спиратися на знання і навички. Відчуваєте, що не вистачає кваліфікації, – запишіться на курси, послухайте вебінар, сходіть на майстер-клас.

8. Подружіться з колегами

Гарна атмосфера на роботі змушує нас хотіти діяти. Команда людей, які хочуть і можуть співпрацювати один з одним, може домогтися багато чого.

9. Уникайте того, що відволікає

Сидіть з невиконаним завданням тет-а-тет. Позбавтеся від всіх сторонніх чинників, які заважають сконцентруватися на роботі. Закрийте Фейсбук, відставте в сторону чашку з недопитою кавою, музику вимкніть, а телефон переведіть у режим без звуку. І нехай повернення до всіх цих "благ" буде наступним етапом мотивації.

10. Нагородіть себе за виконану роботу

Зробили справу? Включайте музику, поскрольте стрічку новин, полайкайте котиків, пройдіть пару рівнів в улюбленій грі. Закінчили роботу над складним проектом – сходіть у кіно або на шопінг. Знаючи, що в кінці чекає нагорода, навіть така невелика, як чашка кави, приступити до роботи простіше і азартніше.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
31-10-2019, 01:12
Коментарів 0 Переглядів 810

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.