Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах

новини
30 114
0
Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах

Яблучний сік із пакету містить занадто багато цукру і занадто мало корисних речовин. Але вихід є: приготувати сік із яблук у домашніх умовах.

Роблять його двома основними способами. У першому випадку сік на зиму кип'ятять з додаванням цукру, а потім гарячим розливають по банках і закочують. У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закочують.



Яблучний сік: користь для здоров'я

Натуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму. До складу яблучного соку також входять біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.

Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Яблучний сік на зиму

Час приготування: 1 година

Інгредієнти:

5 кг яблук

500 г цукру

Спосіб приготування:

Яблука вимити, нарізати на дольки і віджати за допомогою соковижималки або м'ясорубки з насадкою.

Перелити сік в емальовану каструлю, додати цукор за смаком, поставити на середній вогонь.

Довести сік до перших ознак закипання. Пінку знімати шумівкою.

Як тільки з'явилися перші бульбашки, вогонь вимкнути.

Розлити в теплі стерилізовані банки, закрити кришками.

Остуджувати яблучний сік під теплим пледом у перевернутому вигляді. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують