Яблучний сік із пакету містить занадто багато цукру і занадто мало корисних речовин. Але вихід є: приготувати сік із яблук у домашніх умовах.
Роблять його двома основними способами. У першому випадку сік на зиму кип'ятять з додаванням цукру, а потім гарячим розливають по банках і закочують. У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закочують.
Яблучний сік: користь для здоров'яНатуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму. До складу яблучного соку також входять біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.
Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.
Яблучний сік на зимуЧас приготування: 1 година
Інгредієнти:5 кг яблук
500 г цукру
Спосіб приготування:Яблука вимити, нарізати на дольки і віджати за допомогою соковижималки або м'ясорубки з насадкою.
Перелити сік в емальовану каструлю, додати цукор за смаком, поставити на середній вогонь.
Довести сік до перших ознак закипання. Пінку знімати шумівкою.
Як тільки з'явилися перші бульбашки, вогонь вимкнути.
Розлити в теплі стерилізовані банки, закрити кришками.
Остуджувати яблучний сік під теплим пледом у перевернутому вигляді. Зберігати в прохолодному місці.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-10-2019, 01:04
0
24 921