RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Молодий буковинець » новини » Чим небезпечний звичайний дріжджовий хліб

Чим небезпечний звичайний дріжджовий хліб

Зовсім недавно в європейській пресі з'явилося безліч статей про страшну шкоду дріжджового хліба. Вітчизняні гастроентерологи запевняють, що всі властивості хлібопекарських дріжджів до кінця не вивчені, але багато факторів дійсно дуже тривожні. Так чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я людини?

Хлібопекарські дріжджі, згідно знайденим записам на староєгипетських папірусах, відомі людству декілька тисячоліть. Однак в Європі і в Росії дріжджовий хліб в промислових масштабах стали виробляти тільки після Другої світової війни. Раніше в приготуванні тіста використовувалося молочнокисле чи хмільне бродіння. З такою технологією одна тільки підготовка до випікання виявлялася дуже довгим процесом. Поява сухих дріжджів багато в чому прискорило і здешевило виробництво хліба.



Хлібопекарські дріжджі є мікроорганізмами з сімейства сахароміцетів, їх отримують з меляси, яка в свою чергу залишається в якості відходу від виготовлення цукру. Головна особливість дріжджів – моментальний початок процесу бродіння; в цей момент вони виділяють вуглекислий газ. Завдяки цьому тісто добре піднімається, а спечений хліб має характерну губчасту структуру. До того ж, як і всі гриби, дріжджі є джерелом багатьох вітамінів і корисних мікроелементів. Так в чому ж тоді полягає шкода подібного хліба?

Гастроентерологи по всьому світу стверджують: хлібопекарські дріжджі при попаданні в організм людини порушують кишкову мікрофлору і запускають гнильні процеси всередині всього кишечника. В результаті корисні бактерії гинуть, імунітет знижується, починається дисбактеріоз. Він, в свою чергу, при наявності грибкової флори збільшує можливість появи ентероколіту і різко знижує кількість кальцію в організмі. Більш того, французький вчений Етьєн Вольф на основі свого трирічного експерименту з розчином екстракту ферментуючих дріжджів довів, що їх флора активно стимулює ріст ракових пухлин. Адже дріжджі – одноклітинні організми, які розмножуються вегетативним шляхом, тобто швидким поділом клітини, що дуже благотворно і для ракових клітин.

Хлібопекарські дріжджі швидко розмножуються в кишечнику і пригнічують його нормальну мікрофлору. В результаті порушується діяльність всіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки. Проте, у цій теорії поки немає точної доказової бази. Вітчизняні фахівці хлібопекарського виробництва стверджують, що все це міф. В даний момент багато європейських центрів дослідження продуктів харчування перевіряють стійкість хлібопекарських дріжджів до високої температури і інших біохімічних процесів. Можливо, скоро з'явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я. Ну а поки лікарі радять обмежити споживання подібного продукту і використовувати в їжу бездріжджові лаваші і коржі, тим більше що це набагато корисніше для організму в цілому.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-10-2019, 00:05
Коментарів 1 Переглядів 1 107

Теги -
Hаписав: ум, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 жовтня 2019 11:09
В новині:
Будь-яка їжа приведе людину до смерті через 120 років. І тільки алкоголь здатний суттєво скоротити кількість багатостраждальних днів на землі


На підприємстві пояснюють, що іншого виходу не було

Мобільний зв’язок з хлопцем відсутній і його місцезнаходження наразі невідоме
• Новини партнерів










ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Люди побоюються, щоб сьогодні негода знов не наробила такого лиха


«Наші рвали та метали». Блог Анни Семьонової
Буковинці навіть дуже позитивно говорять про збірну України
«Я ж стану жертвою всесвітньої змови» Блог Юлії Леськової
Здавалося би, всі вже прийняли той факт, що коронавірус – доволі небезпечна вірусна інфекція
«Я не знаю більш національного народного генія» Блог Надії Будної
15 червня відзначили 80-річчя від дня народження видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
Комунальник на Соборній площі за допомогою ручної газонокосарки боровся із травою: в мережі активно обговорюють це відео

Про основні переваги поліуретанових деталей та особливості виробництва розповідає технік-конструктор ТМ "PolyBush" Олександр.

В асортименті крамнички є желейки, різні горіхи в шоколаді, унікальний ірис, суфле, маршмелоу, карамель, jellybeans, лакриця, жуйки та льодяники.

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!

Ми розповімо вам, чому франшиза Pronto Pizza та Sushi Pro буде вигідною інвестицією.
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.

Про важливість профілактичних оглядів у ортодонта, фактори, що сприяють викривленню зубів у дітей, на які варто звернути увагу батькам, профілактику ортодонтичних захворювань, розповіли у стоматологічній клініці Life Dent.
З нагоди 55-річчя Чернівецького торговельно-економічного інституту відбувся круглий стіл*

1 червня 2021 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося засідання круглого столу на тему [b]"Управління публічними фінансами в умовах реформування економіки України"