Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Чим небезпечний звичайний дріжджовий хліб

Зовсім недавно в європейській пресі з'явилося безліч статей про страшну шкоду дріжджового хліба. Вітчизняні гастроентерологи запевняють, що всі властивості хлібопекарських дріжджів до кінця не вивчені, але багато факторів дійсно дуже тривожні. Так чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я людини?

Хлібопекарські дріжджі, згідно знайденим записам на староєгипетських папірусах, відомі людству декілька тисячоліть. Однак в Європі і в Росії дріжджовий хліб в промислових масштабах стали виробляти тільки після Другої світової війни. Раніше в приготуванні тіста використовувалося молочнокисле чи хмільне бродіння. З такою технологією одна тільки підготовка до випікання виявлялася дуже довгим процесом. Поява сухих дріжджів багато в чому прискорило і здешевило виробництво хліба.



Хлібопекарські дріжджі є мікроорганізмами з сімейства сахароміцетів, їх отримують з меляси, яка в свою чергу залишається в якості відходу від виготовлення цукру. Головна особливість дріжджів – моментальний початок процесу бродіння; в цей момент вони виділяють вуглекислий газ. Завдяки цьому тісто добре піднімається, а спечений хліб має характерну губчасту структуру. До того ж, як і всі гриби, дріжджі є джерелом багатьох вітамінів і корисних мікроелементів. Так в чому ж тоді полягає шкода подібного хліба?

Гастроентерологи по всьому світу стверджують: хлібопекарські дріжджі при попаданні в організм людини порушують кишкову мікрофлору і запускають гнильні процеси всередині всього кишечника. В результаті корисні бактерії гинуть, імунітет знижується, починається дисбактеріоз. Він, в свою чергу, при наявності грибкової флори збільшує можливість появи ентероколіту і різко знижує кількість кальцію в організмі. Більш того, французький вчений Етьєн Вольф на основі свого трирічного експерименту з розчином екстракту ферментуючих дріжджів довів, що їх флора активно стимулює ріст ракових пухлин. Адже дріжджі – одноклітинні організми, які розмножуються вегетативним шляхом, тобто швидким поділом клітини, що дуже благотворно і для ракових клітин.

Хлібопекарські дріжджі швидко розмножуються в кишечнику і пригнічують його нормальну мікрофлору. В результаті порушується діяльність всіх органів травлення: шлунка, підшлункової залози, жовчного міхура, печінки. Проте, у цій теорії поки немає точної доказової бази. Вітчизняні фахівці хлібопекарського виробництва стверджують, що все це міф. В даний момент багато європейських центрів дослідження продуктів харчування перевіряють стійкість хлібопекарських дріжджів до високої температури і інших біохімічних процесів. Можливо, скоро з'явиться офіційна інформація, чи дійсно дріжджовий хліб небезпечний для здоров'я. Ну а поки лікарі радять обмежити споживання подібного продукту і використовувати в їжу бездріжджові лаваші і коржі, тим більше що це набагато корисніше для організму в цілому.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
13-10-2019, 00:05
Коментарів 1 Переглядів 558

Теги -
Hаписав: ум, Коментарів: 0, Новин: 0, 13 жовтня 2019 11:09
В новині:
Будь-яка їжа приведе людину до смерті через 120 років. І тільки алкоголь здатний суттєво скоротити кількість багатостраждальних днів на землі

Нефьодов визначив зону діяльності Буковинської митниці: які міста до неї увійшли
Глава Держмитслужби визначив, які міста і райони увійдуть до зони діяльності Буковинської митниці
Суд у справі Каспрука: Продан програв апеляцію
Олексій Каспрук залишається на посаді мера
ДТП у Чернівцях: біля «Черемошу» легковик зіткнувся з каретою швидкої - фото
ДТП сталась на розі вулиць Комарова та Небесної Сотні
Популярне Коментують
• Новини


























З царствієм Божим – у царствіє власті. Блог Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень
Послухати музику і… замерзнути. Блог Галини Олійник
Про "дубар" у приміщенні органного залу
«Мову і так знають. ЗНО ж склали!». Блог Юлії Пацаранюк
9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.
загрузка...
Хочеш стати класним перукарем - навчайся у кращих. Школа краси "Slava Studio" запрошує на навчання. *

Slava studio – це Школа краси, яка уже 15 років успішно займається підготовкою майстрів різного профілю – перукарів, манікюрниць, візажистів.
Світлана Островська: "Якщо ти перестаєш вдосконалюватись - можеш іти з професії стоматолога" (на правах реклами)

Чого бояться стоматологи і як їм живеться? Про це та інші скелети в шафі стоматології розповіли власниця клініки О.С.А. Світлана Островська та її донька – лікар-стоматолог Анастасія Воронова.
У вас росте маленький художник? Запишіть його в художню студію «Камея» (на правах реклами)

У дитячій художній студії образотворчого мистецтва "Камея" діти можуть навчатися малюванню, розвивати свої вміння, удосконалювати навички з різних технік цього виду мистецтва.
Юрій Сотничук перший у Чернівцях відкрив приватну медичну практику сімейного лікаря, запрошує пацієнтів (на правах реклами)

Юрій Сотничук став першим сімейним лікарем у Чернівцях, який відкрив приватну медичну практику сімейного лікаря і розповів про її особливості.
Як правильно обрати автошколу? (на правах реклами)

Нові автошколи сьогодні відкриваються постійно. Кожна пропонує власну програму, умови навчання, авто і т.д. Саме тому у водіїв обов'язково виникає питання – "як вибрати автошколу?".