Вісім продуктів, які шкодять вашому організму

новини
1 702
0
Вісім продуктів, які шкодять вашому організму

Штучні підсолоджувачі

Радимо ретельно вивчати склад продуктів ще в супермаркеті, адже ті, що містять підсолоджувачі, в 10-600 разів перевершують солодкість цукру, викликають сильне почуття голоду, що загрожує не тільки зайвими кілограмами, але навіть ожирінням. Наш мозок не отримує сигналу про те, що бажання "з'їсти чогось солоденького" було задоволено, і ми продовжуємо їсти більше, навіть не помічаючи цього.



Гідрогенізовані і трансжири

Якщо мова йде не про рослинну олію, то воно навряд чи корисно для людини. А ті, що використовуються для приготування смаженої їжі, фастфуду та деякої випічки, навіть небезпечні. Гідрогенізовані жири калорійні і токсичні, здатні підвищити "поганий" холестерин, знизити "хороший", а також повністю вивести організм з ладу. Уникайте також продуктів, у складі яких зазначено "частково гідрогенізована олія": споживання трансжирів збільшує ризик розвитку серцевих захворювань, інсульту і діабету II типу.

Енергетичні напої
В середньому одна баночка напою містить більше 30 грамів цукру і безліч стимуляторів, які знижують апетит, порушують сон і зневоднюють організм.

Газовані напої
У складі содових міститься кукурудзяний сироп, фруктоза в якому здатна викликати серйозні хвороби печінки (при виборі будь-яких продуктів варто уникати кукурудзяний сироп). Крім цього, газованої води збільшують відчуття голоду, змушуючи нас споживати більше калорій, ніж це необхідно організму.

Нітрити
Їх додають в оброблене м'ясо, таке як бекон, шинка, салямі і сосиски. При високих температурах нітрити можуть утворювати токсичні сполуки, відомі як нітрозаміни, які, в свою чергу, є канцерогенними і підвищують ризик виникнення раку підшлункової залози, шлунка і товстої кишки.

Харчові барвники

Жовті барвники № 5 і № 6, виявлені в злаках, пудингах та інших продуктах, порушують концентрацію і здатність до навчання у дітей. А ще жовтий № 5 може викликати алергічні реакції у невеликої частини населення.

Попкорн з мікрохвильової печі
Хімічне покриття, яке використовується в деяких пакетах для попкорну, руйнується при нагріванні до речовини, званої перфтороктановою кислотою - вона може викликати онкологію.

Оброблене і вирощене на гормонах м'ясо
Споживання обробленого м'яса, ковбас і бекону збільшує ризик виникнення серцевих захворювань на 42%, а діабету II типу - на 19%. Крім того, оброблене м'ясо містить велику кількість натрію. Також слід уникати м'яса, спеціально вирощеного на фермах, навантаженого гормонами і запаленого через стрес, в якому знаходилося тварина.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
76 143
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
73 016
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
41 328
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 697
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 126
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 511
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 324
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
23 998
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 319
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
15 944