RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

25 слів, яких треба позбутися


Якщо ви звернете увагу на своє вербальне мовлення, то помітите, що дуже часто використовуєте слова з негативним відтінком, заставляючи людей почуватись приниженими. Настав час задуматись та позбутись цієї звички,- пише сайт Mizky.com



Чи відомо вам, що в кожній мові є більше негативних слів, аніж позитивних? Тобто, щоб описати негативні почуття, нам потрібна велика кількість слів, а для позитивних — зовсім небагато.

Пропонуємо вам список негативних слів, яких варто уникати. Таким чином, ви перестанете ранити інших людей, принижувати їх та навіть наганяти страх.


1. Не можеш
Коли ви кажете комусь, що він не може щось зробити, людина в кінцевому результаті повірить вам (незважаючи на те, праві ви чи ні). Це відбудеться особливо у випадку, якщо вам довіряють і поважають вашу думку.

2. Тупий
“Тупий” — це всього лиш відмовка і одне з тих слів, яке ви ніколи не повинні використовувати. Якщо ви скажете таке людині із нижчим за середній рівень інтелектом, то не заохотите цю людину до розвитку.

3. Безвідповідальний
Якщо ваші батьки коли-небудь називали вас безвідповідальним, то ви знаєте, які відчуття після цього виникають. Прибережіть це слово для ситуацій, коли воно буде виправданим, в протилежному випадку ви відштовхнете від себе людину.

4. Дурень
У своїй книзі “Послання води” японський вчений Масару Емото описав деякі свої експерименти про вплив слів на людське здоров’я. Одного разу він підписав дві ідентичні банки з рисом словами “Дякую” і “Дурень”. Принісши їх в школу, вчений сказав учням кожен день повторювати слово, написане на банці, двічі на день.

Результат був приголомшливий: рис в банці з написом “Дякую” залишився білим, а з написом “Дурень” перетворився на чорне місиво.

5. Ні
Мати всіх негативних слів — одне простеньке і маленьке слово “ні”, і саме воно може зачепити за найтонші струни серця. Дослідження показує, що людина набагато повільніше реагує на слово “ні”, аніж на “так”, і навіть наш мозок реагує по-іншому, коли нам кажуть “ні”.

6. Невдаха
“Ти — невдаха”. Чи існує реальна причина використовувати це слово стосовно людини, яку ви знаєте? Сумніваюсь, що їй буде приємно.

7. Аморальний
Використання цього слова, описуючи чиїсь дії або характер, не принесе вам користі. Навіть якщо й справді хтось зробив щось “погане”, є багато інших слів, з допомогою яких можна дати більш конструктивну критику.

8. Сором
Якщо коли-небудь хтось казав, що йому соромно за вас, ви знаєте, як це може засмутити. Якщо вам хочеться сказати комусь таке ж, то задумайтесь над використанням менш неприємного слова, щоб висловити своє розчарування.

9. Стояти на шляху
“Ти стоїш на моєму шляху” — це хороша фраза, якщо ви хочете, щоб хтось почувався абсолютно непотрібним і незначним. Але якщо це не те, що ви хочете виразити, то підшукайте кращі слова.

10. Некомпетентний
Це слово полюбляють використовувати малоефективні боси, які хочуть залякати своїх робітників. Одна справа — сказати своєму працівнику, що він повинен краще старатись чи що він не зовсім відповідає вашим очікуванням. Але абсолютно інша, що він некомпетентний в своїй галузі.

11. Ненависть
При вимовлянні цього слова одразу з’являється думка про дискримінацію чи расизм. Не варто його використовувати, неприємне відчуття після нього гарантоване.

12. Дивний
Називаючи когось дивним, задумуєшся над тим, що ця людина просто ненормальна. Але якщо добре придивитись, всі ми дивні в певних ситуаціях.

13. Розчарування
Чи є щось гірше за відчуття, коли хтось каже, що розчарувався в вас? Краще в такому випадку сказати “Я розчарований в твоїх діях”. Таким чином, ви висловите своє незадоволення діями чи поведінкою іншої людини, одночасно проявляючи повагу до неї.

14. Не потрібно
Є випадки, коли так казати варто, однак замість того, щоб постійно казати людям, що вони не повинні робити, зосередьте увагу на заохоченні їх до того, що ви хочете, щоб вони зробили.

15. Дикий
Пам’ятайте, не всі люблять бути в центрі уваги, декому подобається залишатись непомітним.

16. Неправий
Інколи нема сумніву, що хтось неправий, але постійно про це говорити теж не варто, тому що складеться враження, що ви — найрозумніший, і лише ви знаєте, як має бути краще.

17. Лінивий
Використовуйте це слово лише в тих випадках, коли воно й справді відображає чиюсь поведінку.

18. Гірший
Це слово не потребує жодних пояснень про те, як людина насправді почуватиметься, якщо хтось скаже їй таке.

19. Божевільний
Інколи, перебуваючи в гніві, ми можемо ставати божевільними. Психологи твердять, що гнів — вторинна емоція, яка використовується, щоб захиститись від почуттів, здатних зробити нас уразливими. Тому, коли вам хочеться сказати комусь “Ти божевільний”, подумайте, чи це справді те, що ви думаєте, можливо є якесь краще слово для опису емоцій, які ви переживаєте.

20. Нудний
Нудні речі, але не люди. Якщо хтось здається вам нудним, значить ви провели недостатньо часу з цією людиною, щоб пізнати її.

21. Потворний
Таке твердження — це всього лиш ваші проблеми з самооцінкою. Не існує вдалих моментів для використання цього слова, принаймні, стосовно людей.

22. Ніколи
Якщо ви не збираєтесь образити когось чи залякати, то краще уникайте цього слова, як і “завжди” та їм подібних.

23. Дратівливий
Коли ви почуваєтесь засмученими або пригніченими, немає нічого гіршого, аніж як хтось скаже “Ти такий дратівливий”. Якщо ви так кажете, це означає, що ви не знаєте і не бажаєте дізнатись, з якою проблемою стикнулась ця людина.

24. Безглуздий
Не думаю, що комусь приємно почути фразу на кшталт “Твоя ідея така безглузда, що її навіть не варто розглядати”.

25. Непотрібний
Називаючи когось непотрібним, це лише спосіб присоромити когось, щоб возвеличити себе. Якщо ж ви вважаєте, що хтось працює недостатньо завзято чи неефективно, то просто скажіть йому про це.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Наталка Фещук
27-07-2019, 23:13
Коментарів 0 Переглядів 1 867

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.