Чому небезпечно досолювати страви: пояснення дієтолога

новини
949
0
Чому небезпечно досолювати страви: пояснення дієтолога

Дієтолог Світлана Фус розповіла, скільки солі можна використовувати на підсолювання їжі.

Сіль контролює баланс рідини в організмі, тому вона нам потрібна. Але в обмеженій кількості, пише Фус на своїй сторінці в Instagram.



"Сіль заманює так само, як і цукор. Коли ми ласуємо чимось солоним, в організмі виділяється гормон задоволення. Ось чому ми їмо солі більше, ніж потрібно. А велика кількість солі в організмі призводить до набряку", - наголосила дієтолог.

Тому Фус рекомендує не досолювати страви, які містять солоні продукти: салат з фетою або бринзою, бутерброд із солоною рибою; пити достатню кількість води; використовувати морську або кам'яну сіль, збагачену йодом; на досіл використовувати близько 5 м, це денна норма.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У коледжі на Буковині розповіли про стан дітей, які потрапили в аварію у Франції
Уроки англійської та ресторанне меню: що пропонують літні табори на Буковині
Більше дронів – менше втрат. Воїни 80 бригади збирають на мавіки
Всі діти живі і скоро будуть на Буковині: що наразі відомо про трагічну ДТП у Франції
У Чернівцях у багатоповерхівці горіла квартира: з будинку евакуювали 28 людей - фото
Мріяв накрити стіл від Чернівців до Чорториї: сьогодні - день народження Івана Миколайчука
Сьогодні Буковина попрощається із захисником Євгенієм Людвіком
14 червня, 2025
Юна Сумська та фільм від Джолі: що можна побачити на Миколайчук OPEN, який стартував у Чернівцях
Четвертий обмін за тиждень: в Україну повернулися бійці, які у полоні з 2022 року
Поверталися з навчання: стали відомі нові подробиці трагічної ДТП у Франції, у якій постраждали буковинці