Чому небезпечно досолювати страви: пояснення дієтолога
Дієтолог Світлана Фус розповіла, скільки солі можна використовувати на підсолювання їжі.
Сіль контролює баланс рідини в організмі, тому вона нам потрібна. Але в обмеженій кількості, пише Фус на своїй сторінці в Instagram.
{reklama}
"Сіль заманює так само, як і цукор. Коли ми ласуємо чимось солоним, в організмі виділяється гормон задоволення. Ось чому ми їмо солі більше, ніж потрібно. А велика кількість солі в організмі призводить до набряку", - наголосила дієтолог.
Тому Фус рекомендує не досолювати страви, які містять солоні продукти: салат з фетою або бринзою, бутерброд із солоною рибою; пити достатню кількість води; використовувати морську або кам'яну сіль, збагачену йодом; на досіл використовувати близько 5 м, це денна норма.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад