Мікроби та бактерії, які оселяються у нас на руках, можуть стати причиною захворювання. Часто ці мікроорганізми лишаються у нас на руках навіть після миття.
Експерт з Королівського коледжу медсестринства Роза Галлагер розповіла The Guardain, як правильно і ретельно мити руки.
На наших руках живуть два типи бактерій: одні – постійні, які весь час живуь на руках, можуть бути навіть корисними для шкіри та рідко провокують інфекції, та інші – ті, які ми підхоплюємо, коли торкаємося різних поверхонь.
Саме останніх треба намагатися позбутися.
Руки треба мити щоразу коли:
ви були у туалеті
змінювали засоби гігієни або собі, або дитині
їдете готувати їжу
обробляли сире м'ясо
збираєтеся їсти
подорожували у громадському транспорті
Ідеально мити руки проточною водою, однак, коли її немає, підійде і тазик з водою.
Ретельно намочіть руки і нанесіть на них мило – або рідке, або тверде. На сухі руки мило наносити не бажано – воно може подразнювати шкіру, крім того не вкриє руки повністю.
Потріть долоні одна об одну, потім схрестіть пальці між собою і потріть між пальцями також.
Далі покладіть кінчики пальців однієї руки на зворот долоні іншої і потріть ще так. Потім – навпаки.
Тертя створює піну – саме вона нам потрібна, щоб позбавитися бактерій.
З'явилася піна? Ретельно змиваємо її і разом з нею шкідливі мікроорганізми.
Після того, як руки змили, витріть їх насухо (не забудьте між пальцями також).
Якщо ви у громадському місці, не піднімайте кришку смітника чистими руками.
Зробіть це використаним паперовим рушником.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram