Як пережити спеку: експерти дали поради

новини
712
0
Як пережити спеку: експерти дали поради

Щоб допомогти організму адаптуватися до спеки, фахівці радять скорегувати харчування й стежити за якістю сну.

1. Обмежити кількість солодощів і приправ. Щоб не виснажувати організм втратою рідини, а разом з нею і важливих для нього речовин, у спеку потрібно суворо контролювати споживання продуктів, багатих простими вуглеводами, – перш за все, це різноманітні солодощі й борошняні вироби. Крім того, краще у цей період відмовитися від гострих приправ, всього перченого.



2. Менше тваринних білків і жиру. Ці харчові компоненти вимагають багато енергії для свого перетравлення, і в спекотну погоду це сприяє занепаду сил й тонусу.

3. Більше зелені. Її вживання чудово тонізує в умовах спеки, до того ж, зелень – неперевершене джерело вітамінів. Медики радять налягати на листові салати.

4. Не відмовлятися від солі. Разом з тим сіль й інші мінерали і без того виводяться в спеку у великій кількості. Тому спеціально знижувати споживання солі не потрібно, її нестача може стати причиною погіршення самопочуття.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.