Вчені з Технічного університету Данії вивчили, як впливає на здоров’я заміна однієї їжі на іншу, та назвали кількість рибних продуктів, які потрібно вживати для продовження життя.
Висновки науковців опубліковані у ScienceDirect.
Як виявилось, для продовження життя слід включати у тижневий раціон 350 грам риби. Також вчені радять знижувати споживання червоного м’яса. Такий принцип харчування підвищує захист від смерті через ішемічну хворобу серця.
Червоне м’ясо забезпечує організм харчових залізом, але з його інтенсивним споживанням пов’язано розвиток різних видів раку. Тому у вживанні цих продуктів важливий баланс. Тому експерти радять їсти 350 грамів риби на тиждень, з яких 200 грам – жирні сорти (оселедець, скумбрія) та пістні (камбала, мінтай).
Така дієта ідеально підійде чоловікам після 50 років та жінкам дітородного віку.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram