RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Знижує ризик інсульту і раку: п'ять корисних властивостей редиски

Редис - один з тих сезонних продуктів, який на світовій фуд-арені має звання справжнього суперфуду.

Завдяки вмісту вітамінів групи В, вітаміну С, калію і кальцію, натрію, заліза, магнію, фосфору, а також клітковини, редис особливо корисний в період весняного авітамінозу і занепаду сил, пише НВ.



Зокрема, медики стверджують, що вживаючи цей сезонний продукт, можна підвищити імунітет і поліпшити загальний стан здоров'я. Крім того, дієтологи радять включити редис в раціон тим, хто дотримується дієти - він містить мало калорій і сприяє схудненню.

Ось ще п'ять корисних властивостей цього коренеплоду.

1. Вживання редиски допомагає запобігти розвитку серцевих захворювань і знизити ризик інсульту. Вчені з університету Кагосіма в Японії встановили, що вживання редиски покращує виробництво оксиду азоту, позитивно впливаючи на коронарні кровоносні судини, а антиоксиданти в складі продукту знижують ризик високого кров'яного тиску і утворення тромбів.

Читайте також: Чи забагато нітратів у редисці й огірках: МБ перевірив ранні овочі на ринку в Чернівцях

2. Редис також покращує травлення завдяки вмісту клітковини, яка, як відомо, нормалізує роботу шлунка і позитивно позначається на роботі кишечника.

3. Доведена і користь редису при анемії, адже цей місцевий суперфуд ефективно підвищує рівень гемоглобіну в крові.

4. Завдяки вмісту в коренеплоді пектину, регулярне вживання редиски також допомагає очищати організм від токсинів і інших шкідливих речовин.

5. Здатність знижати ризик утворення ракових клітин в товстому кишечнику. За думкою вчених, зниження ризику розвитку онкології пов'язано з вмістом речовини під назвою антоціан, яке надає редису яскравий рожево-червоний колір.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
5-05-2019, 21:58
Коментарів 0 Переглядів 1 234



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.