Редис - один з тих сезонних продуктів, який на світовій фуд-арені має звання справжнього суперфуду.
Завдяки вмісту вітамінів групи В, вітаміну С, калію і кальцію, натрію, заліза, магнію, фосфору, а також клітковини, редис особливо корисний в період весняного авітамінозу і занепаду сил, пише
НВ.
Зокрема, медики стверджують, що вживаючи цей сезонний продукт, можна підвищити імунітет і поліпшити загальний стан здоров'я. Крім того, дієтологи радять включити редис в раціон тим, хто дотримується дієти - він містить мало калорій і сприяє схудненню.
Ось ще п'ять корисних властивостей цього коренеплоду.
1. Вживання редиски
допомагає запобігти розвитку серцевих захворювань і знизити ризик інсульту. Вчені з університету Кагосіма в Японії встановили, що вживання редиски покращує виробництво оксиду азоту, позитивно впливаючи на коронарні кровоносні судини, а антиоксиданти в складі продукту знижують ризик високого кров'яного тиску і утворення тромбів.
Читайте також: Чи забагато нітратів у редисці й огірках: МБ перевірив ранні овочі на ринку в Чернівцях2. Редис також
покращує травлення завдяки вмісту клітковини, яка, як відомо, нормалізує роботу шлунка і позитивно позначається на роботі кишечника.
3. Доведена і користь редису при анемії, адже цей місцевий суперфуд ефективно
підвищує рівень гемоглобіну в крові.
4. Завдяки вмісту в коренеплоді пектину, регулярне вживання редиски також допомагає
очищати організм від токсинів і інших шкідливих речовин.
5. Здатність
знижати ризик утворення ракових клітин в товстому кишечнику. За думкою вчених, зниження ризику розвитку онкології пов'язано з вмістом речовини під назвою антоціан, яке надає редису яскравий рожево-червоний колір.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-05-2019, 21:58
0
1 212