DataLife Engine > новини / Новини світу > Знижує ризик інсульту і раку: п'ять корисних властивостей редиски

Знижує ризик інсульту і раку: п'ять корисних властивостей редиски

Знижує ризик інсульту і раку: п'ять корисних властивостей редиски

Редис - один з тих сезонних продуктів, який на світовій фуд-арені має звання справжнього суперфуду.

Завдяки вмісту вітамінів групи В, вітаміну С, калію і кальцію, натрію, заліза, магнію, фосфору, а також клітковини, редис особливо корисний в період весняного авітамінозу і занепаду сил, пише НВ.

{reklama}

Зокрема, медики стверджують, що вживаючи цей сезонний продукт, можна підвищити імунітет і поліпшити загальний стан здоров'я. Крім того, дієтологи радять включити редис в раціон тим, хто дотримується дієти - він містить мало калорій і сприяє схудненню.

Ось ще п'ять корисних властивостей цього коренеплоду.

1. Вживання редиски допомагає запобігти розвитку серцевих захворювань і знизити ризик інсульту. Вчені з університету Кагосіма в Японії встановили, що вживання редиски покращує виробництво оксиду азоту, позитивно впливаючи на коронарні кровоносні судини, а антиоксиданти в складі продукту знижують ризик високого кров'яного тиску і утворення тромбів.

Читайте також: Чи забагато нітратів у редисці й огірках: МБ перевірив ранні овочі на ринку в Чернівцях

2. Редис також покращує травлення завдяки вмісту клітковини, яка, як відомо, нормалізує роботу шлунка і позитивно позначається на роботі кишечника.

3. Доведена і користь редису при анемії, адже цей місцевий суперфуд ефективно підвищує рівень гемоглобіну в крові.

4. Завдяки вмісту в коренеплоді пектину, регулярне вживання редиски також допомагає очищати організм від токсинів і інших шкідливих речовин.

5. Здатність знижати ризик утворення ракових клітин в товстому кишечнику. За думкою вчених, зниження ризику розвитку онкології пов'язано з вмістом речовини під назвою антоціан, яке надає редису яскравий рожево-червоний колір.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад