RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дебати Порошенко – Зеленський: коли і де дивитися

Найочікуванішою подією в Україні перед другим туром виборів президента є дебати кандидатів — Петра Порошенка і Володимира Зеленського, які повинні відбутися 19 квітня на НСК "Олімпійський".

Дискусія кандидатів на пост президента повинна стартувати 19 квітня о 19:00 на НСК "Олімпійський", йдеться у публікації Obozrevatel



Команди Порошенка і Зеленського домовилися з менеджментом НСК про оренду стадіону на 15 годин — із 9:00 до 00:00. Він буде обладнаний двома сценами. "Суспільне телебачення" не транслюватиме дискусію кандидатів. Отже, найімовірніше, вона буде доступна на Facebook-стрімах обох політиків.

ЯК ПОТРАПИТИ НА ДЕБАТИ

Вхід для відвідувачів на НСК "Олімпійський" відкриють із 16:30. Щоб потрапити всередину, необхідно буде пред'явити свої документи для перевірки імені в списках людей, які отримали запрошення. Їхнім розповсюдженням займаються штаби двох кандидатів. Так, штаб Порошенка закликає заповнювати спеціальні анкети, після чого з майбутніми виборцями зв'яжуться волонтери. Крім того, для прихильників Порошенка організовують безкоштовні автобуси з регіонів.

Що стосується штабу Зеленського, то там безкоштовні квитки на дебати поширювали через сайт debaty2019.org.ua. Однак станом на 18 квітня можливість їх отримання була вичерпана. Нагадаємо, 17 квітня ажіотаж українців обвалив сайт, на якому поширювали квитки від Зеленського.

Дебати Порошенко – Зеленський: коли і де дивитися


ГРАФІК ДЕБАТІВ НА "СУСПІЛЬНОМУ"

Постановою ЦВК передбачено, що дебати проводяться в останню п'ятницю перед днем ​​повторного голосування — 19 квітня з 20:00 до 21:00. Однак поки невідомо, чи відбудуться вони. Адже Порошенко і Зеленський можуть не встигнути приїхати в студію після дебатів на стадіоні.

Раніше в штабі Зеленського пропонували організувати їх у форматі телемосту, проте голова Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що це заборонено правилами дебатів.

Якщо теледебати Зеленського і Порошенка все ж відбудуться, їх можна буде подивитися на телеканалі "UA: Суспільне" та послухати на "UA: Українське радіо".

У штабі Зеленського заявили, що він не братиме участі в дебатах, які проведе "Суспільне".

ПРАВИЛА ТЕЛЕДЕБАТІВ

Вони передбачають три ключові позиції:

- За 10 хвилин до ефіру має відбутися жеребкування. Воно потрібне, щоб визначити, хто з кандидатів виступає першим.

- Формат: вступне слово кожного кандидата — п'ять хвилин, дискусія — 36 хвилин безперервного ефірного часу, завершальний виступ кожного кандидата — не більше п'яти хвилин, репліки кандидатів — не більше 30 секунд.

- Формат дискусії: питання кандидату — не більше однієї хвилини, відповідь кандидата — не більше трьох хвилин, кожен кандидат може поставити максимум чотири-п'ять питань.

- Якщо один із кандидатів не прийде на теледебати, весь ефірний час дістанеться його опонентові.

Дебати Порошенко – Зеленський: коли і де дивитися


ОПЛАТА ДЕБАТІВ

На "Суспільному" захід пройде за державні кошти і обійдеться в 5,7 млн грн без ПДВ, за умови, що з'являться і Порошенко, і Зеленський.

Що стосується дебатів на стадіоні, то там вартість проведення коливається в межах 6-8 млн гривень. Їх заплатять виборчі фонди кандидатів у президенти.

ЯК ОРГАНІЗУЮТЬ ДЕБАТИ НА СТАДІОНІ

Крім того, що на полі розміщуватимуться дві сцени, також буде забезпечено два телесигнали і дві телетрансляції. Крім того, кандидати планують дати по два безкоштовні концерти (два до дебатів і два після).

Також стало відомо, що суспільний мовник буде відповідати за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру зустрічі кандидатів на НСК "Олімпійський".

З відповідним проханням до "Суспільного" звернулися штаби кандидатів на пост президента України, і команда мовника погодилася надати необхідну допомогу.

"Ми погодилися надати режисера ефіру, а також оператора-постановника трансляції, задіяти творчу групу "Суспільного", щоб забезпечити рівний доступ кожного кандидата до проявів в цьому ефірі. Люди, які "натискають на кнопки" і націлюють камери, — дуже важливі, адже глядачі буквально бачать картинку їх очима", — розповів голова правління "Суспільного" Зураб Аласанія.

"У який момент хто з'являється на екрані, під яким ракурсом, чи з'являється взагалі — всі ці художні елементи дуже впливають на сприйняття глядачами інформації. Громадський мовник є медіакомпанією, яка не належить жодній політичній або бізнес-групі, а тому може забезпечити неупередженість висвітлення. Очевидно, це розуміють і самі кандидати", — додав він.

ПРО ЩО ДОМОВИЛИСЯ КАНДИДАТИ У ПРЕЗИДЕНТИ

Загалом їм вдалося узгодити шість із десяти нюансів:

1. Трибуни ділять не вздовж, а впоперек.

2. Символіку партій не використовують.

3. Артистів із піснями запускають по черзі.

4. Квитки ділять навпіл і поширюють кожен свої.

5. Час початку концертів — 16:00.

6. Час початку дебатів — 19.00.

ПРО ЩО КАНДИДАТИ НЕ ДОМОВИЛИСЯ

Командам двох політиків не вдалося дійти консенсусу за такими позиціями:

1. Кількість питань один одному — три або чотири.

2. Ім'я ведучого.

3. Одна ПТС або дві;

4. Віддавати одну трансляцію всім каналам або кожен штаб веде власну зйомку і віддає своїх каналам.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
18-04-2019, 22:44
Коментарів 0 Переглядів 4 276


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!