RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Україна побила власний рекорд за кількістю «євроблях»

В Україні ринок вживаних автомобілів у три рази перевищив продажі нових. У грудні 2018 року українці завезли майже 22 тисячі легкових автівок.

Про це повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.



Як запевняють там, раніше такого обсягу імпорту автомобілів не фіксувалося у жоден місяць. При цьому, ще на початку 2018 року ринок вживаних авто поступався новому ринку та перевищив його лише у лютому-березні, нагадують експерти.

Більшість вживаних автівок, які в останній місяць минулого року завозили до України, – це машини з Європи та США. Детальніше – у сюжеті Радіо НВ.

Які автомобілі купляють українці

Лідерами за поставками у грудні стали автомобілі Volkswagen – більше 4 тисяч, тобто фактично кожен п’ятий ввезений в Україну легковий автомобіль. Далі з досить значним відривом йдуть Opel, Audi, Renault та BMW. На кожну марку припадає менше 10% від усього обсягу ввезених вживаних авто.

Більше тисячі автомобілів за один місяць прийшлися на Ford, Skoda та Mercedes-Benz. До топ-10 також потрапили Nissan та Toyota.

Найпопулярнішою моделлю у грудні серед українців став Volkswagen Passat. Таких автівок завезли більше двох тисяч. Далі у рейтингу йдуть Skoda Octavia – близько тисячі завезених автомобілів, Volkswagen Golf –більше 800 авто, Audi A6 – 750 та Opel Zafira – більше 660 машин.

Також у десятці Renault Megane, Audi А4, Opel Astra, Ford Focus і Renault Scenic. На частку завезених авто із кузовом універсал приходиться 17%. Сегмент мінівенів зайняв 14%. Майже 1% – це купе, тобто авто з двома дверима та двома чи чотирма сидіннями, та спорткари.

Україна та євробляхи

Більше половини завезених до України вживаних легкових авто – старше 8 років. Це так звані євробляхи, які почали легалізувати. Їх за місяць розмитнили більше 13 тисяч. А ось поставки авто з віком до 6 років склали більше 6 тисяч, що співмірно із новим ринком.

Західні регіони України були лідерами в питанні імпортних поставок. На Львівську область прийшовся кожен сьомий автомобіль. На другому місці Волинь – 12% від усіх вживаних авто. Київ на третій сходинці – 8% від усіх вживаних легкових автівок.

Також у топі Рівненська, Чернівецька та Івано-Франківська області. Усього ж на західну Україну припадає більше половини (55%) усіх завезених вживаних авто.

Легалізація євроблях

Саме легалізація автомобілів на єврономерах є однією з основних причин збільшення показників по вживаних авто, розповів ведучий програми Їдемо далі на Радіо НВ, редактор порталу AUTO-Consulting Віктор Стельмах.

У листопаді набули чинності закони, що передбачають зменшення вартості розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації та штрафи за порушення терміну перебування авто в режимі транзиту. 50% пільга на акциз завершується 22 лютого.

"Це у першу чергу пов’язано із тим, що легалізуються євробляхи. Їх зараз легалізується більше 500 на день і вже десь близько 30 тисяч легалізовано було буквально 25 листопада, як почав діяти цей закон пільговий і пільгові умови. Їх просто ставлять на облік, і відповідно вони з’являються у базі і звичайно збільшують кількість зареєстрованих автомобілів", – зазначив Стельмах.

Євробляхи та екологія

Три місяці амністії для автомобілів з іноземною реєстрацією стосуються не лише авто на єврономерах, що вже знаходяться на території України, а й нововвезених автівок, зазначив у коментарі Радіо НВ генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Пільговим періодом у три місяці також логічно вирішили скористатися імпортери вживаних авто, додав він.

"Тенденція продовжиться у січні і частині лютого, особливо, коли будуть пільги закінчуватися. Ще один момент. Заборона на ввезення автомобілів на Євро-5, а достатньо, щоб вони були Євро-2, теж діє тимчасово. Після спливання цього періоду в Україні будуть введені екологічні стандарти Євро-5, і автомобіль на Євро-4 ввезти вже буде неможливо. До того будуть користуватися і ввозити автомобілі, які не відповідають екологічним стандартам, щоб вивезти з Європи саме такі дешеві автомобілі", – зауважив Назаренко.

Після закінчення пільгового періоду імпорт вживаних авто впаде в три рази і може дорівнювати імпорту нових, спрогнозував він.

Українці станом на 10 січня цього року оформили близько 25 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією за новими правилами. Більше 20 тисяч оформлених авто перебували в Україні з порушенням митного режиму, повідомили в Міністерстві фінансів. За даними відомства, загальна сума надходжень до бюджету від митного оформлення сягнула більше 1,5 млрд гривень.

Нових легкових автомобілів у грудні було продано 6,5 тисяч.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
16-01-2019, 20:20
Коментарів 0 Переглядів 1 513

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.