RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

5 шкідливих продуктів, якими ми годуємо дітей щодня


Великий вміст цукру, трансжири і хімічні добавки нерідко виявляються в складі продуктів "для дітей".

Існує думка, що дитячий організм має чудову властивість без особливих проблем засвоювати практично будь-яку їжу. Але, насправді, все не так просто.
Батькам слід грамотно планувати раціон дитини, щоб уникнути проблем їз здоров'ям у майбутньому. До того ж деякі продукти, які подобаються дітям, можуть несприятливо вплинути на зростаючий організм в короткостроковій перспективі, пише marieclaire.ru



Багато дослідників вказують на зв'язок активного споживання рафінованого цукру із зростаючим рівнем захворюваності діабету 2 типу серед дітей. Захоплення фаст-фудомт а їжею з високим вмістом цукру і консервантів може вплинути також на успішність - у нерідко спостерігаються проблеми з концентрацією. Медики також стурбовані зростанням випадків дитячого ожиріння. Але здебільшого подібних проблем можна уникнути без особливих труднощів. Досить виключити з дитячого раціону такі продукти.

Сік

Широко поширена думка про те, що соки корисні для дитячого організму, помилкова. Барвиста упаковка з позначкою "для дітей" може з легкістю ввести в оману, тоді як в реальності в складі більшості "фруктових напоїв" і соків дуже багато цукру. Навіть соки з позначкою "свіжовичавлений" проходять обробку, в ході якої втрачається значна частина смакових якостей.

Багато з подібних напоїв позиціонуються як "здорові", і дійсно в них може бути деяка кількість вітамінів і поживних речовин, але цукор, який додається в сік, зводить практично нанівець весь корисний ефект. Замість соку краще давати дітям фрукти, які містять не тільки вітаміни, але і корисну клітковину, якої немає в соках.

Йогурт

Йогурт - це потужний пробіотик, який здатний відновлювати мікрофлору кишечника. Цей продує також містить кальцій, калій, вітамін B6 і магній, що робить його дуже корисним для дітей. Але не варто забувати, що сьогодні багато виробників додають в йогурти цукор, щоб зробити його приємнішим на смак.

Звертайте увагу на вміст цукру і вибирайте звичайний йогурт без підсолоджувачів. Для дітей старше двох років відмінний натуральний підсолоджувач йогурту - мед. Також урізноманітнити смак можна, додавши свіжі фрукти, ягоди та горіхи.

Пластівці

Ви просто додаєте трохи молока в чашку з пластівцями - і швидкий та поживний сніданок готовий. Багато виробників пластівців стверджують, що їхній продукт прекрасно підходить для дітей, але в реальності він містить багато цукру і добавок (і нехай вас не вводить в оману позначка "збагачені" - фактично це означає "промислово оброблені по максимуму").

Не шкодуйте вранці часу на приготування звичайної вівсянки з додаванням фруктів або декількох яєць і тосту з цільної пшениці.

Курячі нагетси

Курячі нагетси - вельми популярна їжа для дітей в багатьох ресторанах швидкого харчування і магазинах кулінарії. Деякі виробники навіть акцентують увагу на тому, що їхні нагетси "зроблені зі справжньої курки", але головний недолік цієї закуски в іншому. Курячі нагетси обсмажуються у фритюрі, і, як правило, цей фритюр - зовсім не корисна для організму суміш трансжирів.

Якщо вашим дітям дуже подобається цей снек, то краще приготувати нагетси вдома. Це нескладно: нарізати куряче м'ясо смужками або шматочками, вмочити в яйце збите з дрібкою солі, обваляти в панірувальних сухарях і запекти в духовці.

Локшина і макарони швидкого приготування

Велика частина макаронних напівфабрикатів містить велику кількість фталатів (хімічні речовини, що імітують структуру естрогену, можуть викликати порушення в ендокринній системі, за деякими даними, також здатні знижувати рівень тестостерону). Причому найбільше фталатів виявлено в сирному порошку. Також в даних продуктах - високий вміст холестерину, присутній і в деякій кількості цукор.

Не шкодуйте часу на приготування макаронних страв з виробів з цільнозернового борошна і звичайного тертого сиру. Тільки так ви можете бути впевнені, що дійсно збережете здоров'я дитини.
8-01-2019, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 916


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!